Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Burgery se valí do Českých Budějovic

PR článek

Do Géčka se vrací největší česká putovní akce pro milovníky jídla – Burger Street Festival. Ani letos o pochoutky v housce a delikatesy z grilu nepřijdete. Těšit se můžete nejen na pořádné hovězí burgery, ale také vegetariánské, veganské, s bezlepkovou houskou a další dobroty. Návštěvníci se dočkají i speciálního narozeninového Globus burgeru a narozeninového pivního speciálu z minipivovaru Kněžínek.

Do Budějovic míří neobvykle silná sestava burgermakerů, z nichž někteří mají na svém kontě několik medailí z předchozích akcí z návštěvnické ankety o nejlepší burger. Z Frýdku-Místku přijedou třeba oblíbení Angel Grill.

Silná sestava jede na Burger Street Festival tradičně z Brna. Grill & Bar U Dřeváka se pokusí u návštěvníků prosadit se svými jedinečnými preclíkovými houskami, po odmlce se do festivalového lineupu vrací i Burger Inn.

Z opačné strany země pak přijede Burger Saloon, který hraje na westernovou notu a jedlíkům nabízí netradiční burger v červené housce. A barvy „domácích“ – tedy alespoň geograficky – bude hájit Globus se svým narozeninovým burgerem a pivem, které se vařilo speciálně pro tuto příležitost a to k 25 . výročí Globusu. U Choosy a také u JJ Grill Bill si na burgeru mohou pochutnat i ti, kteří nejí maso. U těchto burgermakerů budou nabízet i vegetariánskou variantu americké speciality.

„Sortiment burgerů tradičně doplňujeme i o prodejce jiných pokrmů. Do Budějovic s námi jede tradičně hranolkový specialista Fries Factory a jedlíci budou moci ochutnat i corn dog – specialitu z párku obalovaného v kukuřičném těstíčku,“ lákají organizátoři.

O sladkou tečku se na festivalu postarají smažené skořicové tyčky Los Churros, nebo rolovaná zmrzlina Frozen. Tu zmrzlinář připraví přímo před očima zákazníka z jogurtu, smetany a vybraných ingrediencí, které si mlsal poručí.

Akce bude probíhat více dní, a to od 10. 9. do 12. 9. 2021. Festival začne každý den vždy v 10 hodin a končit bude až ve 21 hodin, pouze poslední den budou moci návštěvníci užívat burgerových radovánek jen do 20 hodin. 

Vstupné je zdarma, v klidu se tak můžete jít na akci pouze podívat a rozhodnout se až na místě, zda ochutnáte i úžasně plněnou housku, nebo se zúčastníte pouze jako divák. Na své si tak přijde opravdu každý!

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky burgery, Burger street festival, Globus, houska, České Budějovice, maso, zmrzlina, jogurt, smetana, párek, pokrm, ingredience, minipivovar, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Burgery se valí do Českých Budějovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.