Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Musíme zapracovat na obraně, řekl po přestřelce s Kladnem produktivní Pech

Vydařenou domácí premiéru v českobudějovickém dresu má za sebou hokejový útočník Lukáš Pech. Na výhře Motoru nad Kladnem se podílel pěti body za dvě branky a tři asistence. I díky sedmatřicetiletému centru tak Jihočeši zvládli přestřelku s Rytíři a vyhráli 7:5. Pech navíc překonal hranici 200 vstřelených branek v české nejvyšší soutěži.

„Bylo to takové nahoru dolů. Musíme zapracovat na obraně, máme tam spoustu děr, nehrajeme dobře pozičně a dostali jsme i branku v přesilovce, to se nám nesmí stávat. Pro diváky to musel být atraktivní hokej, padlo dvanáct gólů," uvedl Pech na klubovém webu. Ocenil podporu více než šesti tisíc fanoušků v Budvar aréně. „Byla parádní atmosféra, takže tímto chci poděkovat fanouškům, že přišli v tak hojném počtu. Přes šest tisíc lidí, to je skvělé," řekl.

Pech přišel do Českých Budějovic v létě ze Sparty a trenéři jej zařadili do formace s hlavní hvězdou Motoru Milanem Gulašem. „Máme za sebou teprve dva zápasy a máme jich ještě mnoho před sebou. Ta sestava se může změnit. Hraje s námi Jirka Ondráček a Jindra Abdul. Uvidíme, je začátek sezony," uvedl Pech.

Proti Kladnu se trefil nejprve v přesilové hře, poté při hře pět na pět. „Viděl jsem, jak to tam kluci doráží, gólman tam ležel, tak jsem si řekl, že zkusím vystřelit ihned a nahoru a brankář na puk nedosáhl," popsal Pech první trefu, která byla jeho 200. v extralize. Při druhém brance využil ideální přihrávky Ondřeje Slováčka a clony Jiřího Ondráčka. „Na gólu mají velkou zásluhu," podotkl zkušený útočník.

I přes vydařený zápas prý Pech na možná hattrick nepomýšlel. „Ani ne. Důležité je, že jsme vyhráli. Nějaké osobní statistiky musí jít stranou. Jsme tady proto, abychom udělali úspěch, a když to bude týmový úspěch, tak budou i dobré statistiky. Je to propojené," řekl Pech, který díky pěti bodům posunul do čela kanadského bodování soutěže. Stejnou bilanci má i David Cienciala z Pardubic.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 2. kolo, České Budějovice, Kladno, Pech, Lukáš Pech, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, AC Sparta Praha, FK Pardubice, Milan Gulaš, David Cienciala, Jiří Ondráček, Ondřej Slováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme zapracovat na obraně, řekl po přestřelce s Kladnem produktivní Pech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.