Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava strakonického bazénu se prodraží, našly se skryté vady

Oprava plaveckého stadionu ve Strakonicích se prodraží o 10,5 milionu korun. Při pracích se objevily skryté vady na střeše. Oprava měla být hotová v září, bazén ale kvůli dalším pracím otevře nejdřív na jaře 2022. Původně schválilo město na opravu 19 milionů. Zvýšení částky jednomyslně schválili zastupitelé.

Střecha plaveckého stadionu je v havarijním stavu. Práce začaly koncem jara. „Navyšujeme rozpočet na opravu plaveckého stadionu, kde se při stavebních pracích a odkrytí střechy zjistily další skryté vady, které jsme neměli možnost před rozkrytím konstrukce zjistit. Jsou to statické poruchy zdiva a zejména překladů, které nesou střešní konstrukci," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Statik rozhodl, že je oprava potřebná. Nutná bude i oprava střechy nad schodištěm a šatnami, město chce opravit i ochozy a stropy bazénu.

Zastupitelé včetně všech opozičních také rozhodli, že vznikne nafukovací hala, která zastřeší venkovní plavecký bazén a napojí se tak na vnitřní prostory. Podklady připraví Správa tělovýchovných a rekreačních zařízení, příspěvková organizace města. Odhad nákladů je kolem deseti milionů Kč. Investice by se měla městu vrátit do deseti let, řekl starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost).

Město již delší dobu prověřuje střechy a konstrukce sportovišť i dalších staveb. V roce 2019 opravilo střechu zimního stadionu, které byla v havarijním stavu. Opravené jsou i střechy tělocvičen a také sportovní hala u ZŠ Lidická, jejíž střecha byla také v havarijním stavu. Opravená je rovněž střecha tribuny na fotbalovém stadionu.

Strakonice, v nichž žije asi 23 tisíc lidí, hospodaří letos se schodkovým rozpočtem s plánovanými příjmy 513,8 milionu Kč a výdaji 623 milionů. Schodek je 109,2 milionu, město ho pokryje z peněz z minulých let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto strakonice.eu

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, bazén, Strakonice, AUDIO, střecha, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava strakonického bazénu se prodraží, našly se skryté vady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.