Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyražte zadarmo na mezinárodní pivní festival. Letos jako dvoudenní open-air pivní a hudební slavnost

PR článek

Mezinárodní pivní festival probíhá tradičně v únoru a vždy výhradně v pavilonu. Letošní rok je výjimkou, festival je v září, bude venkovní a hudební program se soustředí do Pivovarské zahrady. Vstupenky jsou v prodeji a až do 21. září je možné je koupit za výhodnější ceny. Tři výherci, kteří správně odpoví na soutěžní otázku, získají pro sebe 2 volné vstupenky.

Veřejná část i odborná degustační

Mezinárodní pivní festival začíná vždy o několik dní dříve a to odbornou degustační částí, která probíhá mimo veřejné dění. Do Českých Budějovic se sjedou kvalifikovaní odborníci jako jsou sládci, laboranti, vysokoškolští pedagogové z oboru, zástupce má i Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Přísným a certifikovaným postupem vybírají ta nejlepší piva, která pivovary do degustací přihlásí. Prestižního festivalu se každoročně účastní světoznámé nadnárodní pivovarnické koncerny, středně velké pivovary i menší řemeslné pivovary a minipivovary z České republiky a zahraniční, a to nejen z Evropy. Letošní rok se v degustacích objeví vzorky z Brazílie, Španělska, Holandska, Belgie, Francie, Německa, Maďarska, Polska, Velké Británie, USA, Ruska, Běloruska, Japonska, Thajska i Slovenska. Poprvé se budou najednou udělovat 2 ocenění: Zlatá pivní pečet a Pivo České republiky. O tom, jaká piva zvítězila, se můžou návštěvníci sami přesvědčit, a to při slavnostním vyhlašování a předávání diplomů v sobotu 25. září.

Stánky pivovarů a minipivovarů se soustředí na hlavní trase areálu Výstaviště, bude jich přes dvě desítky, čepovat se budou klasická piva i pivní speciály, samozřejmě k dobrému pivu patří i dobré jídlo a ani to nebude na festivalu chybět.

Dvoudenní hudební program

Brány Výstaviště se otevřou v pátek přesně v poledne a v sobotu už v deset hodin ráno, takže milovníci piva budou mít dost času ochutnat všechny pivní vzorky, které budou na čepu. Hudební program začne později. Ve čtvrt na čtyři program zahájí vyšebrodští rockeři Gin F#, v pět hodin je vystřídá budějcká metalová kapela Frozen Poppyhead.  Na výstavištních pivech nikdy nesmí chybět budějčáci z Seven´s unplugged hrající hity světových rockových velikánů, ti začnou hrát v 17 hodin. Páteční program zakončí legendární Děda Mládek Illegal Band.

Sobotní část odstartují v půl druhé Naked Professors z Budějc, jejichž styl se dá nazvat jako "folkrock". Po nich vystoupí hard-rocková kapela z Ústí nad Labem Stará škola, v šest hodin to odpálí po čertech dobrej Kabát Revival West a pivní festival zakončí kapela Praque Queen. Tím ale Mezinárodní pivní festival nekončí. V pátek i v sobotu se areál uzavře v jednu hodinu po půlnoci.

V případě nepříznivého počasí budou připraveny party stany, takže festival nemůže nic ohrozit.

Vstupenky jsou v prodeji on-line, výhodou je, že jsou levnější, a to až do 21. září. Na místě je bude možné zakoupit na pokladnách, průchod bude přes turnikety po načtení QR kódů. Pro skalní pivaře a hudební fanoušky je v nabídce i dvoudenní vstupenka.

Soutěž o vstupenky na Mezinárodní pivní festival (24. 9 - 25. 9, Výstaviště České Budějovice)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát vstupenky na Mezinárodní pivn festival. Stačí jen do středy 22. září správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Výherci byli informováni. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstaviště, mezinárodní pivní festival, kultura, akce, pivo, festival, vstupenka, pivovar, hudební skupina, soutěž, slavnost, České Budějovice, Česko, Státní potravinářská inspekce, Evropa, Frozen Poppyhead

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyražte zadarmo na mezinárodní pivní festival. Letos jako dvoudenní open-air pivní a hudební slavnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.