Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hlasování o nápadech obyvatel se blíží. Navrhují běžeckou trať či hřiště

Skate park v Suchém Vrbném, sportovně relaxační zóna ve Stromovce nebo dvě lezecké stěny. To jsou jen některé projekty obyvatel Českých Budějovic, které postoupily do dalšího kola participativního rozpočtu. V říjnu mohou lidé hlasovat o tom, na jaké nápady dá město 10 milionů korun.

Letos pořádá budějovická radnice druhý ročník participativního rozpočtu. Do něj poslali obyvatelé krajského města celkem 68 nápadů. Kvůli formálním nedostatkům některé vypadly, a tak se 62 dostalo do hlasování na webu probudejce.cz, kde bylo potřeba získat podporu 100 hlasů. 

„K 48 projektům se poté vyjadřovaly dotčené odbory, přičemž 27 z nich označily za proveditelné,“ shrnul náměstek primátora Juraj Thoma

Navrhují čistý Malák či lezeckou stěnu

Všechny tyto záměry se dostaly do posledního kola, ve kterém rozhodnou samotní obyvatelé Budějovic. „Hlasování se uskuteční stejně jako minulý rok od 1. do 31. října na stránkách probudejce.cz,“ doplnil Thoma. 

V hlasování se objevý záměry s názvy Manuál pro čistý Malák, Venkovní horolezecká stěna - boulder na Složišti, Relax zóna Rožnov, Rozšíření a modernizace naučné stezky u Vrbenských rybníků nebo třeba Certifikovaná běžecká trať. 

Mezitím pokračuje dokončení úspěšných nápadů z minulého ročníku. Některé z nich budou hotové příští rok, což platí například pro pumptrack Havlinda. „Například v případě laviček nad vodou se ale blížíme do finále a u Slepého ramene by se měly objevit ještě letos v září,“ dodla Thoma. Právě na webu probudejce.cz je možné vidět archiv úspěšných projektů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky budějovice, projekty, participativní rozpočet, projekt, umělá stěna, České Budějovice, Juraj Thoma, Stromovka, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlasování o nápadech obyvatel se blíží. Navrhují běžeckou trať či hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.