Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sleva na pobyt v Budějovicích bude platit až do konce roku

Českobudějovičtí radní schválili některé změny, které se týkají slevových voucherů pro návštěvníky krajského města. Platit budou až do konce prosince. Mění se i potřebná délka pobytu pro jejich získání. Cílem je podpořit návštěvnost v podzimních a zimních měsících.

Náměstek primátora Viktor Vojtko (STAN) upozornil, že věc musí ještě schválit zastupitelé. „Čerpání slevových voucherů na ubytování není tak vysoké a ukázalo se, že tři noci nejsou dostatečná motivace. Proto navrhujeme změnu podmínek, kupon by měl platit už na dvě přenocování, jako tomu bylo v létě,“ vysvětlil.

Hosté najdou vouchery na webu dovolena.jiznicechy.cz, kde jsou registrované hotely a další ubytovací zařízení. Je možné získat slevu maximálně 300 korun na osobu a noc nebo 30 procent z ceny ubytování.

Zdraží poplatek z pobytu

Na restart cestovního ruchu vyčlenilo město jeden milion korun, zatím se na slevové kupony vyčerpalo zhruba 165 tisíc korun. „Kromě toho jsme se rozhodli, že akci prodloužíme. Místo 30. listopadu skončí 31. prosince,“ uvedl Vojtko.

Zatímco letní sezona byla podle nej poměrně úspěšná, od září došlo v Budějovicích k prudkému poklesu návštěvnosti. „Jsou tady sice turisté z Rakouska či Německa, ale počty jsou nízké. Na druhou stranu jsme na tom ve srovnání s jinými městy stále poměrně dobře,“ zhodnotil náměstek. Změny v programu budou 1. listopadu schvalovat zastupitelé.

Kromě toho se radní rozhodli od nového roku navýšit poplatek z pobytu. „Nyní je to 15 korun za den, nově to bude 25 korun. Legislativně to jde navýšit až na 50 korun, ale k tomu jsme přistoupit nechtěli. Ročně navýšení přinese do kasy města tři miliony korun,“ shrnul náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Ke změně chtělo vedení města přistoupit už loni, ale návrh se přesunul kvůli covidu-19. „Cílem je navýšit prostředky, které město z cestovního ruchu získává,“ dodal Vojtko. Finance mají zamířit na náklady na cestovní ruchu, ale i do zmírnění negativních vlivů, které způsobuje.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky budějovice, hotely, cestovní ruch, podnikání, turismus, návštěvnost, kupony, České Budějovice, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí, ANO 2011, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sleva na pobyt v Budějovicích bude platit až do konce roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.