Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Strážníci v Písku budou nově chytat a kastrovat toulavé kočky i na podzim

Město Písek se rozhodlo, že bude odchytávat a kastrovat toulavé kočky i na podzim. Zvířata budou odchytávat strážníci městské policie. Obyvatelé by měli svou kočku viditelně označit, například barevným obojkem, vyzvala radnice.

Letos poprvé bude město Písek provádět odchyt a kastraci toulavých koček i na podzim. Doposud se tak dělo pouze na jaře. Strážníci městské policie budou zvířata odchytávat od 25. října do 10. listopadu v lokalitách Na Jihru a sv. Václav.

„Město žádá obyvatele, kteří vlastní kočku, aby ji v této době zabezpečili nebo viditelně označili, například barevným obojkem, zabrání tak jejímu nežádoucímu odchycení,“ upozornila mluvčí města Petra Měšťanová.

„Každou kočku po odchytu ošetří veterinář, odbleší ji a odčerví, vykastruje a zároveň jí aplikuje do podkoží registrační mikročip. Zvířata budou poté vrácena zpět do lokality, kde byla odchycena,“ dodala mluvčí. 

Lidé by kočky sami chytat neměli, porušili by tím platnou legislativu. „Kastrační program je možné rozšířit o další lokality, a to na základě podnětů od osadních výborů a občanů města,“ upozornil David Schwedt z odboru životního prostředí.

Více informací k odchytu a kastraci toulavých koček poskytne Městská policie Písek na lince 382 213 225 nebo odbor životního prostředí na čísle  382 330 661. Tam je možné ohlásit lokality s větším výskytem toulavých zvířat

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Písek, kočka, městská policie, odchyta, podzim, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Písku budou nově chytat a kastrovat toulavé kočky i na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.