Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeši mají poslední šanci se zapojit do ankety Alej roku

Už v úterý 26. října končí nominace do ankety Alej roku 2021, kterou pořádá nezisková organizace Arnika. Přihlášeno je zatím 60 míst, přičemž sedm z nich je z Jihočeského kraje. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika vyhlásí celonárodní hlasování.

Času příliš nezbývá, proto s nominací aleje nemeškejte. Podělte se o klenoty naší nádherné krajiny. Třeba zvítězí právě ta vaše,” vyzvala Klára Ondrigová z Arniky.

V Jihočeském kraji je zatím přihlášeno sedm alejí. Jsou mezi nimi Dubové stromořadí na hrázi Kardaše, Platanová alej v Protivíně, Klokotská alej nebo třeba Březová alej ze Sv. Jána do Římova. 

Přihlášku může do ankety zaslat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Zájemci mají možnost se přihlásit do úterý 26. října do 12 hodin. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika vyhlásí celonárodní hlasování.

„Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech,“ shrnula mluvčí Arniky Kristýna Dušák. Podrobnosti najdou lidé na webu www.alejroku.cz.

Ohodnoť článek

Foto Jana Kolková Rydvalová

Štítky alej, anketa, soutěž, jižní čechy, Jihočeský kraj, Protivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši mají poslední šanci se zapojit do ankety Alej roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.