Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bylinky dokážou pomoct opravdu každému, říká Ondřej z manufaktury Nápoje lásky

PR článek

V Budějcích vznikají jedinečné bylinné elixíry pod značkou Nápoje lásky. Pravděpodobně jste na ně už narazili, jsou totiž k dostání na mnoha festivalech i v kavárnách po celém regionu. Za jejich tvorbou stojí Ondřej Halama. Jeho cílem je přiblížit pozitivní účinky bylin co nejvíce lidem. Přečtěte si, jak se k bylinkám dostal a čím ho zaujaly.

Proč jste začal vyrábět bylinné nápoje?
Dřív jsem na tuhle otázku odpovídal dlouhým příběhem. Nakonec jsem došel k jednoduché odpovědi, která mluví za vše: bylinky si mě prostě přitáhly. Zajímám se o ně od 15 let. Zkoušel jsem je sám na sobě. Časem jsem je začal používat i k léčení místo běžných léků. Pak jsem hledal přírodní energetické nápoje a zjistil jsem, že nic takového neexistuje. Když jsem vymyslel svou první recepturu a vytvořil první nápoj, všechny kolem produkt nadchnul. Došlo mi, že jsem objevil přesně to, čemu se chci věnovat. A vznikly Nápoje lásky.

Jak vznikl název Nápoje lásky?
Úplně první receptura se dodnes prodává se jménem Láska z bylin. Když jsem ji uvařil poprvé, zjistili jsme, že se po ní člověk cítí jako čerstvě zamilovaný. Je tolerantnější, usměvavý, euforický, mnoho energie. A tak mi bylo okamžitě jasné, jak svůj první drink pojmenuji. S tím souvisí i celá vize Nápojů lásky. Moje bylinky člověka povzbudí. Dodají mu energii. Umožní mu dělat, co ho baví. Díky tomu mohou vznikat další skvělé a inspirativní věci a projekty, které nás všechny obohacují.

Proč by lidé měli Nápoje lásky vyzkoušet? V čem jsou unikátní?
Moje bylinné elixíry fungují okamžitě. To je hlavní výhoda. Vypijete 100 ml lahvičku a efekt pocítíte téměř hned. Jiné výrobky z bylin se zpravidla musí užívat třeba 14 dnů, než se účinek dostaví. Nápoje lásky jsou zároveň vhodné skoro pro všechny. Fascinuje mě, jak působí na každého trochu jinak. Všichni jsme totiž naprosto individuální.

Začal jsem s elixíry, které povzbudí tělo i mysl. Jsou vhodné pro tanec, sport, jógu ale i do práce. Nově jsem se ale zaměřil také na opačný účinek. Vytvořil jsem relaxační nápoj. Ten je určený pro všechny, kdo se v dnešním uspěchaném světě nedokážou zklidnit. Celkem nabízíme tři druhy. Láska z bylin navozuje pocit euforie, BudějČajda je přírodní energy drink a Nirvana skvěle pomáhá při stresovém vypětí a nespavosti.

Všechny nápoje si můžete objednat na našem e-shopu. V Budějcích je možný osobní odběr přímo ve výrobně, ve zdravých výživách i v kavárnách. Často máme stánek na festivalech. Produkty jsou ve městě už hodně oblíbené. Lidé na ně chodí třeba do stánku s kávou na Sokoláku. Všechno ale vyrábíme manufakturně, takže jsme kapacitně vytížení. Hlavně teď před Vánocemi, kdy zákazníci naše nápoje často objednávají jako dárek.

Jak Nápoje lásky vznikají? Odkud pochází suroviny, se kterými pracujete?
Používám mnou vyvinutou metodou louhování. Důležitou roli hraje kyselost vody, teplota a čas. Bylinky odebírám od několika českých dodavatelů. Od každého z nich si z nabídky vybírám ty nejkvalitnější druhy. Díky mnohaletým zkušenostem už je poznám. U všech bylin zkoumám chuť, vůni, barvu a sílu účinku.

Kde se při vymýšlení receptur inspirujete?
Mám načtenou spoustu starých herbářů, od lékaře a botanika Mattioliho po léčitele Paracelsa. Jejich učení doplňuji o poznatky moderních vědeckých studií. Spousta lidí třeba netuší, že když si čaj louhují dlouhou dobu při nadměrně vysoké teplotě, uvolňují se třísloviny. Tyhle látky jsou v malém množství prospěšné, ale když je jich v čaji příliš, působí negativně. Mohou způsobit třeba únavu.

Já tohle všechno díky létům praxe vím. Navíc umím kombinovat svou intuici, tradiční bylinkářství a vědu. Výsledkem jsou unikátní nápoje uvařené podle mých vlastních receptur. Bylinky fungují mnohem lépe spolu než samostatně. Někdy říkám, že jsem jako bylinkový skladatel. Tvořím harmonii. Skládám bylinky tak, aby ladily. V tom je kouzlo Nápojů lásky.

Aktuálně tedy nabízíte tři druhy bylinných nápojů s opravdu pestrým složením. Máte mezi bylinkami své oblíbence?
Jednou z mých nejoblíbenějších je maralí kořen. Tahle zajímavá bylina pochází ze Sibiře. Jméno jí dal jelen maral, který vyhrabává a spásá její kořínky. Maralí kořen je adaptogen, podporuje schopnost přizpůsobit se. Člověk díky němu lépe zvládá stresové situace.

Plánujete novinky? Na co se zákazníci Nápojů lásky mohou těšit?
Mám rozpracovaných zhruba deset receptur: energy drink bez kofeinu, afrodiziakální nápoje i bylinné elixíry na lepší soustředění a paměť. Příští novinkou bude speciální nápoj pro jogíny, který vychází z tradičního jogínského nápoje Yogi.

Všechny novinky sdílíme na sociálních sítích. Brzy spustíme blog a pravidelně rozesíláme newsletter. K odběru se stačí přihlásit u nás na webových stránkách. Během těch let, kdy se bylinkářství věnuji, jsem už nasbíral spoustu skvělých informací. Určitě se o ně chci podělit i s ostatními. Vím, že bylinky mohou pomoct opravdu každému, kdo jim dá šanci.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky PR článek, bylinné nápoje, bylinkářství, manufaktura, láska, nápoj, Ondřej Halama, bylina, bylinky, České Budějovice, festival, Paracelsus, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Halama

ideální ráno začít s Láskou a večer usínat s Nirvánou

Středa, 3. listopadu 2021, 10:51Odpovědět

Bylinky dokážou pomoct opravdu každému, říká Ondřej z manufaktury Nápoje lásky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.