Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Není nad domácí pohodu se zapálenou svíčkou. Mezi nejoblíbenější vůně patří pivoňka a bavlna, říkají zakladatelky značky AKKA

PR článek

Říká se: „Jaká matka, taková dcera“. Stoprocentně to platí u Kateřiny a Katky, zakladatelek značky Akka, které obě milují bytový design. Stylový a pěkný domov je pro ně takovou menší závislostí. Obě vždy snily o své vlastní značce a možnosti tvořit něco vlastního. Vznikl proto projekt, díky kterému si můžete do domácnosti pořídit krásné přírodní svíčky nebo soli do koupele.

„Nápad na vytvoření projektu Akka vznikl u mé mamky, která mě k bytovému designu vedla od mala. Právě od ní jsem čerpala inspiraci a tendence nebo možná spíš i posedlost „mít to doma hezký“. Obě máme rády bytový design, dekorace a vše co s tím souvisí,“ popisuje začátky Katka.

Postupem času se začaly zvyšovat nároky na produkty, které si obě pořizovaly. „Například právě u svíček nám přišlo dost těžké najít takovou, aby byla přírodní, bez parafinů, toxinů a dalších chemikálií, které pak zbytečně dýcháme. Proto vznikl nápad udělat si své,“ vzpomíná Katka. Daly hlavy dohromady a začaly zkoušet různé techniky nalévání svíček a testování vosků. Že se v tomto případě trpělivost vyplatila, dokazují produkty, které nyní značka prodává. „Po dlouhé době zkoušení různých technik jsme objevily metodu, která je nám blízká a splňuje všechny naše požadavky,“ usmívá se dvaadvacetiletá blondýnka.

Téměř rok už tak existuje značka AKKA, pod kterou najdete svíčky nebo soli do koupele. „Zatím jsme ale na začátku naší cesty. Postupem času bychom chtěly náš sortiment určitě rozšířit. Hrajeme si s myšlenkou výroby vonných tyčinek, difuzerů a vůní do auta. Věříme, že to bude brzy,“ prozrazuje mladší z dívek.

A čím že jsou produkty AKKA speciální? V první řadě jde o přírodní výrobky. Svíčky jsou ze sójového vosku, který neuvolňuje toxiny a další škodlivé látky, které během jejich pálení dýcháme. Neuvidíte žádný černý kouř nad plamenem a opálené stěny. Navíc vám mnohem déle vydrží, sójové svíčky totiž hoří o 40 až 50 procent pomaleji. „Co se týče soli, vyrábíme ji z mořské soli, výtažku levandule, koupelového kaviáru a sušené levandule a růže. Sůl je bohatá na minerály a má blahodárné účinky na kůži i mysl,“ popisuje Katka.

Díky přírodním esenciálním olejům voní svíčky jemně. A jaké vůně patří mezi ty nejoblíbenější? „Mezi vůněmi, které máme nejradši my, ale i naši zákazníci, jsou jednoznačně pivoňka a bavlna. A teď před Vánoci to je i perníček a vánoční vůně,“ prozrazuje Kateřina.

Vlastní provozovnu zatím značka AKKA nemá. Svíčky nebo soli do koupele si ale můžete koupit prostřednictvím Instagramu, skrz email nebo na telefonu 773536410. Ještě lepší ale bude, když si s děvčaty přijdete osobně popovídat a jejich výrobky si prohlédnout.

„Chystáme se například na Vánoční trhy v Litvínovicích, které se budou konat v Atelieru Wunsch. Tam bude možnost zakoupit si kromě našich svíček a solí i vánoční věnce a dekorace, svícny, marmeládky nebo třeba sirupy. Trhy se konají 5. a 6. listopadu, 13. listopadu nebo 19. a 20. listopadu vždy od 13 do 18 hodin. Další trhy potom plánujeme v Bohouškovicích na louce u statku 13. listopadu od 14:00 do 16:30,“ zve Katka a dodává: „Není nad domácí pohodu se zapálenou svíčkou, hlavně v období podzimu a zimy. Pokud nevíte, co darovat pod stromeček, věříme, že svíčka udělá radost každému.“

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky AKKA, svíčky, soli do koupele, přírodní produkty, svíčka, Akko, vůně, sůl, design, bavlna, pivoňka, Instagram, projekt, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Není nad domácí pohodu se zapálenou svíčkou. Mezi nejoblíbenější vůně patří pivoňka a bavlna, říkají zakladatelky značky AKKA  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.