Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bazén v Českých Budějovicích očekává po zpřísnění pravidel další propad návštěvnosti

Českobudějovický plavecký stadion eviduje výrazný propad návštěvnosti. Pokles způsobila hlavně nařízení spojená s koronavirem. V některých dnech je návštěvnost až o polovinu nižší než ve stejném období před začátkem pandemie. Po zpřísnění pravidel očekává stadion další propad, očkovaní podle něj tvoří polovinu návštěvníků.

Například v říjnu 2019 bazén navštívilo téměř 27 tisíc lidí. Letos jich ve stejný měsíc bylo o 10 tisíc méně. „A očekáváme, že listopadový propad bude po zpoplatnění testů ještě výraznější," řekl ředitel společnosti Sportovní zařízení města České Budějovice Tomáš Novák. Podle něj zpřísnění koronavirových pravidel od pondělí způsobí další propad. „Podle informací, které máme, tvoří zhruba padesát procent návštěvníků testovaní lidé. Druhá polovina jsou pak očkovaní. A pokud nebudou uznávány testy, dost se to u nás projeví," řekl Novák.

Budějcká plovárna v pondělí vnitřní bazén neotevře. Nestihne nahřát vodu

Od pondělí mohou znovu v České republice otevřít restaurace, bary nebo třeba plavecké stadiony. Českobudějovická plovárna ale otevře po víkendu jen venkovní bazén. Vnitřní plovárna zůstane zavřená, protože se nestihne nahřát voda v bazénu. Podle...

Vláda má dnes rozhodnout o tom, že od pondělí už nebude možné používat negativní testy na koronavirus jako covidový certifikát. Pro vstup do provozoven služeb, restaurací či na hromadné akce by tak museli mít lidé jen potvrzení o očkování či prodělání nemoci covid-19 v posledním půlroce.

Napjatá atmosféra související s koronavirovou epidemií se podle Nováka projevila i u vstupu do bazénu. V několika případech se stalo, že se lidé domáhali vstupu, aniž by se prokázali očkováním, proděláním nemoci nebo negativním testem. „Stalo se nám, že konflikt musela řešit i přivolaná policie," řekl.

Jediný padesátimetrový krytý plavecký bazén v Jihočeském kraji v minulých letech pravidelně navštěvovalo ročně kolem 250 tisíc lidí. Příjmy ze vstupného pokryly přibližně polovinu nákladů, větší část muselo doplácet město jako zřizovatel společnosti Sportovní zařízení města České Budějovice. „Letos bude ta bilance hodně špatná. Snažíme se nějak přežít," řekl Novák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky bazén, plovárna, České Budějovice, COVID-19, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Českých Budějovicích očekává po zpřísnění pravidel další propad návštěvnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.