Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kateřina Marie Tichá, Tomáš Klus nebo Jiří Mádl. Charitativní song má pomoci Arpidě se stavbou nového areálu

Píseň Papírový lodě složil muzikant Jan Lstibůrek a text napsal spisovatel Robin Král. Silná píseň má krásnou poetiku. Centru Arpida má pomoci se sbírkou na stavbu nového kampusu životních příležitostí pro jejich dospělé klienty. Slyšet ji mohou lidé v podání arpiďácké kapely K.R.B, Kateřiny Marie Tiché, Tomáše Kluse, Pokáče nebo Jiřího Mádla.

„Máme velkou radost, že se písnička opravdu povedla a moc děkujeme všem, kteří nám s její realizací pomáhali. Také moc děkujeme všem, kteří náš jedinečný projekt podpoří. I malá pomoc znamená velkou naději,” řekl k projektu Jaromír Novák z Arpidy.

Skladbu Papírový lodě napsal držitel ceny Magnesia Litera Robin Král a zhudebnil ji Jan Lstibůrek z kapely Tomáše Kluse. Do písně, kromě arpiďácké kapely K.R.B,  svými hlasy přispěli přední čeští hudebníci v podání Tomáše Kluse, Pokáče, Márdiho (Vypsaná Fixa), Kateřiny Marie Tiché a ve zpívající roli se netradičně představil i patron centra Arpida Jiří Mádl.

„Když jsem zjistila, za jakým účelem Arpida vybírá peníze a jakou věc tedy natočením písničky podpoříme, neváhala jsem. Celé je mi to extrémně sympatické - navíc je to skvělá písnička a metafora papírových lodí v textu Robina Krále mi připadá krásná a trefná. Mám z toho jednoduše radost,” dodává zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

Píseň vznikla jako součást kampaně na podporu sbírky na projekt Arpida + Campus životních příležitostí. Projekt stavby představilo centrum na začátku listopadu. V komplexu budov by měl být prostor pro služby denního stacionáře, sociálně terapeutických dílen, sociální rehabilitaci, pracovní rehabilitaci, fyzioterapii, ergoterapii, jídelnu s výdejnou, vodoléčbu, snoezelen a administrativní a technické zázemí. Po úplném dokončení, které je plánováno na rok 2023, by mohl projekt nabídnout své služby až 70 dospělým lidem s tělesným a kombinovaným postižením.

Na realizaci získalo centrum dotaci 51 milionů korun a podpora by mohla přijít i od Jihočeského kraje a města České Budějovice. Z vlastních zdrojů by měla Arpida na realizaci první etapy dofinancovat zhruba 25 milionů korun, a to do 24. prosince. Jinak totiž nebude možné potřebné dotace čerpat.

Arpida chystá stavbu nového areálu. Část peněz chce získat ze sbírky

Arpida+ campus životních příležitostí. Tak se jmenuje projekt, který připravuje Centrum Arpida, a který má pomáhat dospělým lidem s tělesným a kombinovaným postižením navázat na vzdělání, vědomosti a dovednosti získané i během školní docházky....

Byla proto uspořádána veřejná sbírka, kterou má podporovt a propagovat celorepubliková benefiční kampaň. „Její součástí je medializace problematiky zařazování dospělých lidí s postižením do běžného života a několik dalších souběžných akcí, které budou končit symbolicky na Štědrý den. Vše se bude sbíhat na speciálním webu www.arpidaplus.cz,“ doplnil ředitel centra Marek Wohlgemuth.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Arpidy

Štítky Arpida, píseň, Papirový lodě, Kateřina Marie Tichá, Tomáš Klus, Arpida plus, benefiční akce, Jiří Mádl, hudební skupina, projekt, Jaromír Novák, Vypsaná fiXa, Pokáč, Štědrý den, Magnesia Litera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Marie Tichá, Tomáš Klus nebo Jiří Mádl. Charitativní song má pomoci Arpidě se stavbou nového areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.