Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na prosince připravilo Jihočeské divadlo hned několik novinek. Nechybí online adventní kalendář

I přesto, že současná situace kultuře příliš nepřeje, Jihočeské divadlo si a prosince připravilo nabitý program. Kromě tradičních vánočních koncertů opery se představí Malé divadlo v unikátním projektu Mimi opera. Novinkou v letošním adventu bude nedělní program, v rámci kterého si budou moct lidé vybrat z pěti inscenací všech souborů divadla. I letos je připraven také online adventní kalendář.

Do prvního adventního víkendu vkročilo Malé divadlo premiérou vánočního příběhu s názvem Gloria aneb Docela malé klanění docela malému jezulátku. Unikátní projekt Mimi opera představí soubor opery Jihočeského divadla a Malého divadla těsně před Mikulášem. „Pro kojence, batolata i jejich větší sourozence společně s jejich rodiči otevřeme nebývalou hrací plochu, kde herci, zpěváci a muzikanti vytvoří společně s hudbou Lukáše Sommera jednu velkou operu," láká na premiéru Jihočeské divadlo.

Součástí adventního času jsou v Jihočeském divadle tradiční vánoční koncerty opery. Tentokrát k oblíbené Rybově České mši vánoční ve světové premiéře zazní oratorium pro sóla, sbor a orchestr Mít v sobě hvězdu skladatele Mikoláše Troupa a básníka Ondřeje Fibicha.

Online adventní kalendář a nedělní novinky

Pro letošní rok si divadlo připravilo novinku v podobě nedělního programu, ve kterém si budou moct diváci vybrat o třech adventních nedělích z pěti inscenací všech divadelních souborů. Těšit se můžete například na klasický balet Šípková růženka, inscenaci Café Groll, Dobrý proti severáku, operu Kominíček nebo hru Gloria aneb Docela malé klanění malému jezulátku.

Ani tentokrát nebudou chybět online adventní kalendáře, které si soubory Jihočeského divadla připravily. Zajímavá určitě bude neobvyklá podoba Dobrý proti severáku, který si v činoherním adventním kalendáři diváci poslechnout jako seriál. Balet ukáže, jak vypadají tréninky, které předvede na vánoční písně a kolefy. V loňském roce představilo Malé divadlo Vánoce pro Kočku. Letos je doplnilo tištěnými Adventními vystřihovánkami. Opera si v rámci kalendáře připravila skladby, které natočila na různých místech v kraji.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Jihočeského divadla

Štítky Jihočeské divadlo, divadlo, program, prosinec, adventní kalendář, opera, Metzlův dům, advent, premiéra, Lukáš Sommer, Ondřej Fibich, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prosince připravilo Jihočeské divadlo hned několik novinek. Nechybí online adventní kalendář  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.