Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Drag queens si v reality show vychovávají své nástupce, učí je se líčit i chodit na podpatcích

Drag queens na HBO GO ukážou, jak se stát jednou z nich. Na Netflixu zase zápasnice MMA Halle Berryová rozdává rány, Benedict Cumberbatch ovládá ranč na Divokém západě a Kevin Hart se zaplete do zločinu, z kterého bude těžko hledat cestu ven.

Tenhle příběh je pravda

Komik Kid (Kevin Hart) vypráví příběh, jak zažil na komediálním turné příšernou noc, jejíž následky ho mohou připravit o vše, na čem kdy pracoval. Současně v této krimi minisérii dokazuje, že není jen komediálním hercem, ale uhraje i vážnější part, což se potvrdí už při úvodním monologu. V roli jeho bratra mu zdatně sekunduje Wesley Snipes.

Po trochu zdlouhavém úvodu, kdy se představí tým okolo Kida, který po půl roce pod bratrovým vlivem opět podlehne alkoholu a je nastíněn vztah mezi oběma bratry, se věci začínají vyostřovat. Charakter Kidova bratra bude nejspíš pokřivený, Snipesova postava je obecně vlezlá a „na ránu“.  Když se po mejdanu oba bratři probudí, najdou vedle Kida mrtvou prostitutku a Snipesova postava se stává ještě víc nesympatickou, když Kida přemluví, aby nevolal policii. A nedá se mu věřit ani nos mezi očima. Byl to nejspíš záměr tvůrců, ale i tak by mohl bratr iritovat míň.

Zaplést se se zločinci není fajn a geniální nápad nechat mrtvé tělo odklidit gangstery až vyvolává dojem, že to chce bratr na Kida hodit. Jak se oběma podaří prekérní situaci vyřešit, odhalí Tenhle příběh je pravda v sedmi dílech, které jsou na Netflixu dostupné s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Síla psa

Nový western Síla psa nás zavede do Ameriky 20. let minulého století, konkrétně do státu Montana. Film ač nový, nemít kvalitní obraz, zvuk a mladé herce, klidně by mohl leckoho zmást, že byl natočený v 50. letech. I dialogy jsou trošku retro. Plus pro ty, kteří mají rádi klasiku, mínus pro ty, kteří by od westernu natočeném v roce 2021 čekali pár inovací. Nutno dodat, že za snímek dostala Jane Campionová cenu za nejlepší režii na festivalu v Benátkách.

Příběh dvou bratrů, kterým každodenní pasení krav naruší svatba jednoho z nich. Despotický majitel ranče (Benedict Cumberbatch) se ke svému sourozenci chová krutě, a když si bratr navíc dovede domů manželku (Kirsten Dunstová) a jejího syna, stereotypní život na ranči dostane spád.

Síla psa je syrová, především z Cumberbatchova výkonu nelítostného tyrana mrazí. V kontrastu s ním je mu křehká Kristen Dunstová zdařilým parťákem. Místy jde sice poznat, že scenerie byly digitálně upraveny, ale kostýmy, a hlavně působivá hudba tvořena převážně smyčci, vás přenesou na Divoký západ. Nebo aspoň na Netflix, kde je film dostupný s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Modřiny

Halle Berryová není žádné ořezávátko. Dokázala to už ve snímcích X-men, Kingsman: Zlatý kruh nebo naposledy v John Wick 3. Ples příšer ji zase vynesl sošku Oscara. Nyní usedla za režisérskou stoličku a sama se i převtělila do zápasnice MMA. Kdysi se vzdala syna, toho má teď však zpátky v životě a pokouší se napravit, co zpackala nejen v ringu, ale i v osobní rovině.

V brutálním souboji je schopná přeprat souputnici, oproti které je téměř poloviční. Musí se ale poprat i s vlastními chybami. A na to, že se jedná o režijní debut, jsou Modřiny poměrně zdařilé. Nedá se však nenabýt dojmu, že mohlo jít ještě o propracovanější příběh, kdyby byl scénář o něco méně plytký. Modřiny jsou slušná podívaná, ale v souboji s Million Dollar Baby by si vylámaly zuby.

Zdroj: Netflix

Jsme tu

Dokumentární improvizovaná reality show představuje světu fenomén Drag queens, což jsou většinou muži převlečení a nalíčení jako ženy, kteří je svým chováním napodobují a přehánějí typické ženské charakteristiky, jako je například výrazný make-up. Dělají stand-up nebo zpěvem na playback imitují jiné umělce.

Jsme tu má již dvě série, obě jsou ke zhlédnutí na HBO GO. Uvidíte v nich, jak probíhá nábor nových Drag queens z měst po celé Americe. Umělci učí své „dcery“ vystupovat, chodit na podpatcích, správně se líčit, prostě vše důležité. Připravte se na show plnou flitrů, pompézních kostýmů a nutného vystoupení z komfortní zóny.

Zdroj: HBO GO

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix, HBO GO

Štítky Netflix, HBO Go, recenze, seriály, filmy, Halle Berryová, Benedict Cumberbatch, ranč, Kevin Hart, Divoký západ, reality show, Wesley Snipes, pes, Kirsten Dunstová, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drag queens si v reality show vychovávají své nástupce, učí je se líčit i chodit na podpatcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.