Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Hluboké vyrostl nový retail park, nabídne obchody i lékárnu. Místní se na stavbu těšili, říká investor

PR článek

Za rekordně krátkou dobu vyrostl v Hluboké nad Vltavou nový retail park. Místním obyvatelům nabídne prodejnu potravin, obchody s domácími a chovatelskými potřebami, lékárnu, drogerii a rychlé občerstvení. Za projektem stojí úspěšný developer z jižních Čech Jindřich Kukačka a společnosti KPD Group, EXAFIN Invest a RENT Group.

Úvahy o realizaci nového obchodního centra v Hluboké nad Vltavou vznikaly podle jednoho z hlavních investorů Jindřicha Kukačky již delší dobu. „Začali jsme tudíž jednat s vlastníky této myšlenky a následně i majiteli předmětných pozemků. Bylo horko, jednání byla vřelá, zcela exaktní a na profesionální úrovni,” začíná s vyprávěním Jindřich Kukačka. 

Na obchodní centrum naváže stavba bytů a domů

a počátku byla informace, že na Hluboké vznikají úvahy o realizaci podobného zařízení. „Začali jsme tudíž jednat s vlastníky této myšlenky a následně i majiteli předmětných pozemků. Bylo horko, jednání byla vřelá, zcela exaktní a na profesionální úrovni. Často jsme však odcházeli s orosenými čely," usmívá se Jindřich Kukačka. Nositeli myšlenky takový projekt realizovat byla rodinná společnost Stavitelství Karel Vácha a syn s.r.o. „Po peripetii jednání jsme se nakonec dohodli na odkoupení pozemku určeného pro retail park. Stavitelství Karel Vácha a syn pak plynule navázalo na přípravné a následně i realizační práce jejich ZTV pro rodinné a bytové domy, které budou lemovat obchodní centrum," popisuje investor.

Stavební společnost Karel Vácha a syn s.r.o. následně realizovala v projektu retail parku zásadní stavební práce. „Díky plnému nasazení a velmi přátelskému přístupu, tvořila synergický partnerský team s naším generálním dodavatelem. Velké díky tudíž patří právě osobám, které tuto společnost reprezentují. Bez jejich účasti by totiž naše centrum jen těžko bylo v dnešní podobě," vzkazuje Jindřich Kukačka. Nový retail park tak vznikl prakticky během několika měsíců. „Projekce a získání územního, resp. stavebního povolení trvalo rok. Samotná realizace pak díky ohromnému nasazení zapojených firem a dodavatelů zhruba šest měsíců,” říká.

Výborná dostupnost pro auta i pěší

Na počátku prosince se tedy obyvatelé Hluboké nad Vltavou dočkali. Retail park Hluboká se nachází na hlavní frekventované komunikaci směrem na Týn nad Vltavou. „Právě lokalita je jednou z jeho nejsilnějších stránek, a to mimo jiné díky velké průjezdnosti aut a zároveň snadným přístupem pro pěší zákazníky. Zároveň zde poblíž žádné podobné obchodní centrum není,” vysvětluje Jindřich Kukačka, který je rodákem z nedalekých Českých Budějovic.

Retail park Hluboká nabízí návštěvníkům služby prodejny potravin BILLA, chovatelské potřeby SUPER ZOO, rychlé občerstvení, smíšené zboží PEPCO a tabák Traficon. Během následujících týdnů pak přibude i lékárna EUC.  „V prvních dnech prosince otevřela většina nájemců, lékárna pak do dvou měsíců po získání potřebných povolení,“ doplňuje investor.

Ohlasy byly hlavně pozitivní

Nové obchodní centrum vzbuzovalo podle Kukačky od počátku hodně pozornosti. „Dostávali jsme mnoho dotazů a dalo se predikovat, že se lidé na centrum těší. Odezva byla z velké většiny skutečně pozitivní,“ přibližuje. „Nutno podotknout, že zde zafungovalo snad vše, co mělo, což u projektů tohoto typu není vždy zcela obvyklé. Opřeli jsme se hlavně o pečlivou projekci, projektové řízení a inženýrskou činnost u které nás doprovodili naši partneři z MANE Engineering. Ekonomicky i obchodně bylo důležité opřít se o fungující skladbu nájemců, v neposlední řadě i kvalitně a v termínech provedenou stavbu, kterou generálně zaštiťovala společnost WELKIN stavební s.r.o. Velký akcent byl kladen na přísná bezpečnostních opatření, výborný technický dozor a po celou dobu výborná parta lidí a přející počasí,“ popisuje Jindřich Kukačka.

KPD Group za sedm let své existence realizovala více než 15 projektů v úhrnné tržní hodnotě přes 2,5 miliardy korun. Dalších 38 projektů staví či připravuje. Celková tržní hodnota těchto projektů přesahuje 6 miliard korun. Všechny tyto projekty budou realizovány prostřednictvím společnosti WELKIN stavební.

Expanze po republice a na Slovensko

Jihočeský developer není v oblasti retail parků žádným nováčkem, naopak. Kukačkova KPD Group již v minulosti ve spolupráci se společnostmi WELKIN stavební s.r.o. a EXAFIN postavily řadu obchodních center napříč republikou. 

Na slavnostním otevření Retail parku Hluboká navíc Jindřich Kukačka představil novou značku PORTIN Invest, s.r.o., pod kterou budou ve spolupráci se společnosti EXAFIN řešit další developerské aktivity. „Dříve jsme se soustředili spíše na oblast Prahy, středních a jižní Čech. Nyní je oblastí našeho zájmu celá Česká republika a první projekty připravujeme také na Slovensku,” popisuje Jindřich Kukačka.


Developer nemusí být záporák, správný developer kultivuje. Podnikáme v Praze, ale naše srdce bije v jižních Čechách, říkají Kukačka a Weinreb

Česko je specifické. Když se řekne slovo developer, lidem naskakuje husí kůže. Developer je vždy záporák. Opravdoví developeři však přistupují k prostorům s respektem a snaží se o kultivaci okolí, vysvětlují investor Jindřich Kukačka a stavitel...

S PORTIN Invest aktivně připravuje i projekty bytové. „V současné době se jedná o projekty v úhrnné tržní hodnotě v řádech vyšších jednotek miliard korun. Naší velkou devizou jsou schopnosti, znalosti a pracovitost našich kolegů a celého realizačního týmu, kam směřuje největší poděkování,“ dodává developer.

Se stavbou Retail parku Hluboká aktivity Jindřicha Kukačky a partnerských firem v rodných jižních Čechách nekončí. „Naší masivní expanzi a investice do podobných projektů řešíme po celé republice na několik desítek, na jihu Čech však zůstaneme i nadále. Připravujeme zde další projekty např. v Lišově, Třeboni, Vimperku či Protivíně,” dodává na závěr.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky retail park hluboká, kpd group, jindřich kukačka, welkin stavební, exafin, Hluboká nad Vltavou, projekt, investor, obchodní centrum, Jihočeský kraj, RENT Group s.r.o., Karel Vácha, Česko, Slovensko, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Hluboké vyrostl nový retail park, nabídne obchody i lékárnu. Místní se na stavbu těšili, říká investor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.