Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lipno zrušilo večerní lyžování, Zadov zavřel kvůli oblevě jednu sjezdovku

V lipenském skiareálu udrželi navzdory oblevě v provozu všechny sjezdovky, za víkend přilákaly asi 1500 lidí. Ode dneška zatím na Lipně zrušili večerní lyžování. Ve středisku Zadov zavřeli kvůli oblevě jednu sjezdovku, za oba víkendové dny přijelo asi 1200 lyžařů. Dobré podmínky udržel skiareál na šumavské Kvildě, kde lyžovalo denně asi sto lidí.

V lipenském areálu lyžovalo v sobotu asi 1000 lidí, dnes zhruba pět set. „Je vidět, že neděle klesla, že byli všichni do Nového roku a v sobotu odjeli. Dnes byla návštěvnost určitě nižší než v sobotu. Od dnešního dne jsme zrušili i večerní lyžování, abychom sjezdovku zachovali na denní lyžování," řekla mluvčí lipenského skiareálu Olga Kneiflová. V provozu udrželi na Lipně všechny sjezdovky, ale jinde než na svahu už sníh není. „Vyhlížíme velmi úpěnlivě k minusovým teplotám, které budou koncem týdne, abychom hned nasněžili," dodala mluvčí.

Asi 600 lyžařů denně měli o víkendu ve středisku na Zadově. Podmínky se ale pořád zhoršují, kvůli oblevě. „Bohužel jsme museli zavřít jednu sjezdovku, druhá je dobrá, ale i tam se začínají objevovat odtátá místa," řekl za areál Petr Vondraš. Největší návštěvnost zaznamenali na Zadově 28. a 29. prosince, kdy přijelo 1700 a 1600 lidí.

Spokojeni s víkendem jsou ve skiareálu Kvilda, ačkoli účast už byla menší než mezi Štědrým dnem a silvestrem. V sobotu a neděli tam denně lyžovalo zhruba 100 a 150 lyžařů. „Bylo i docela příjemné počasí, jen až příliš teplo. Ale vzhledem k tomu, že jsme byli dobře připraveni, máme pořád sněhu dost, je to hezké lyžování," řekl za areál Richard Jirouš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, večerní lyžování, lyžař, Kvilda, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Lipno zrušilo večerní lyžování, Zadov zavřel kvůli oblevě jednu sjezdovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.