Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE vytvořila webovou aplikaci na výuky němčiny a češtiny v rámci projektu Společný jazyk – společná budoucnost

PR článek

Nová výuková aplikace česko-německého projektu Společný jazyk – společná budoucnost byla již spuštěna na webových stránkách www.spolecnyjazyk.cz. Aplikace nabízí hravé a intuitivní učení němčiny a češtiny pro každého, kdo chce začít mluvit, nebo si jen znalost jazyka potřebuje trochu oprášit. Je pro každého zdarma a volně přístupná i bez registrace.

Pro nejlepší zážitek z výuky autoři doporučují používat aplikaci v počítači, protože ilustrace obsahují mnoho detailů v rámci rozsáhlého slovníku. Celkově výukový program nabízí ilustrované příběhy na 6 témat, 60 situací, 600 slovíček a živý slovník. Během učení si můžete procvičovat výslovnost díky autentickému hlasu jednotlivých postav – hrdiny příběhu jsou dvě rodiny, jedna česká a jedna německá, které se navzájem navštíví. Všechna slovíčka jsou také barevně rozlišená podle rodu.

První webová aplikace svého druhu na výuku češtiny a němčiny vznikla na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích díky projektu Společný jazyk – společná budoucnost a v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko. Právě boření hranic mezi Čechy a našimi německými sousedy je jedním z cílů projektu. Takto propracovaný a jednoduše dostupný výukový program pro studium češtiny totiž na německé straně dosud neexistoval. Ve výsledku však aplikace přináší široké možnosti využití pro každého, kdo se o němčinu a češtinu zajímá.

Aplikace zahrnuje mnoho témat od těch úplně základních slovíček z běžného života až po slovní zásobu z oblasti techniky, podnikání a trhu práce. Témata byla pečlivě vybrána tak, aby obsáhla všechny oblasti každodenního života i aktuální témata (třídění odpadu, menšiny atd.), a zároveň nabídla přidanou hodnotu studentům technických oborů nejen z VŠTE. Během učení se tak ocitnete například na stavbě, v autodílně, ale také na benzínce, ve městě, na trhu nebo v přírodě. V každé z 60 scén můžete rozkliknout slovník a spojovat slovíčka s obrázky. Zajímavostí je možnost seznámit se s lokálními pokrmy z bavorské i české strany. Barvité a přesné ilustrace vytvořila Wiktoria Kannabiz. Učení je díky nim zábavné a hravé. To vše tvoří dohromady vynikající nástroj na praktické procvičování cizího jazyka a výslovnosti v domácím i školním prostředí.

Projekt Společný jazyk – společná budoucnost č. 298 je spolufinancován Evropskou unií v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, webová aplikace, Společný jazyk, škola, projekt, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, učení, slovník, Česko, Bavorsko, Evropská unie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE vytvořila webovou aplikaci na výuky němčiny a češtiny v rámci projektu Společný jazyk – společná budoucnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.