Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Penzion Malé Lipno v Černé v Pošumaví láká na rodinnou atmosféru, útulné prostředí a skvělou polohu

PR článek

Rybáři, cyklisti, rodiny s dětmi, lyžaři. Penzion Malé Lipno v Černé v Pošumaví je vyhledávaným cílem rodin s dětmi i sportovců po celý rok. Ti si cení nejen dispozičního vybavení penzionu, ale především klidné lokality mimo tepnu turistického ruchu, a přesto v dosahu všeho dění.

Černá v Pošumaví se stala přirozeným středem lipenské oblasti. Oblíbená rekreační obec leží v nejširší části Lipna mezi Frymburkem a Horní Planou. Přehrada je v Černé navíc rozdělena náspem, který dělí "Velké a Malé Lipno". A právě u břehu "Malého Lipna" najdou návštěvníci stejnojmenný penzion - moderní a útulné ubytovací zařízení.

Zážitky i odpočinek ruku v ruce

Náročným zákazníkem se všemi specifikacemi jsou hlavně rodiny s dětmi, které hledají zábavu a akci pro své ratolesti a odpočinek pro rodiče. Pro takové je důležité ubytovací zázemí s nedalekým, přesto bezpečným přístupem k vodě, komfortní vybaveností, blízkými příležitostmi a přátelským personálem. Moderně vybavený Penzion Malé Lipno se svou jedinečnou polohou daleko od ruchu ostatních hotelů a penzionů, přímo na břehu přehrady a s vlastní oplocenou zahradou, nadchne všechny členy rodiny.

"Díky tomu, že v blízkosti břehů malého Lipna nejsou žádné jiné hotely nebo penziony, tak tu máme opravdu klid," říká majitelka penzionu Markéta Junková.

K odpočinku a zároveň aktivně strávené dovolené je Penzion Malé Lipno jako stvořený. Penzion nabízí prostorné, moderně zařízené pokoje/apartmány, každý s vlastní vybavenou kuchyní, koupelnou a Wifi připojením. Dále disponuje velkou zahradou s pergolou a grilem. Jedním z největších lákadel je takřka privátní pláž s molem. Pozemek penzionu je oplocený, což oceňují především rodiče malých dětí.

"Ze zahrady máme přístup na 20 metrů vzdálenou písečnou pláž a travnatou plochu, která je vhodná k opalování a koupání rodin s dětmi. Rádi zapůjčíme za poplatek paddleoardy s příslušenstvím. Pro děti je připraven dětský zahradní domeček s velkým výběrem hraček. Na zahradě mají k dispozici také trampolínu a houpačku se skluzavkou," popisuje majitelka Markéta Junková.

Cyklostezky, co si nohy ráčí

Lipenský systém cyklostezek nabízí několik navzájem propojených tratí různé délky a obtížnosti, které se dále napojují na rakouské a šumavské cyklostezky. Některé trasy jsou proložené odpočinkovou plavbou na převozu a všechny jsou přehledně značené metodikou Klubu českých turistů. Ubytování v Penzionu Malé Lipno přímo u nově vybudované stezky s prostory pro úschovu kol je pak pomyslnou třešničkou na dortu.

"Velkou výhodou pro naše ubytované cyklisty je loni vybudovaná cyklostezka, stačí zvolit cíl cesty a vyrazit. Stezku také vítají děti se svými koloběžkami a bruslemi," říká majitelka penzionu Malé Lipno

Rybářská bašta

Kapři, sumci, štiky, candáti, líni, úhoři a okouni každoročně lákají k lipenským vodám tisíce rekreačních a sportovních rybářů. Jelikož přehrada nebyla nikdy vypuštěna, nabízí možnost opravdu kapitálních úlovků. V letních měsících je zde povolen 24hodinový rybolov. Lov dravých ryb je omezen dobou od 16.června do 31.prosince. Ubytování Malé Lipno je pro rybáře vhodným místem díky klidnému a tiššímu prostředí přímo u vody s možností vypůjčení si loďky.

"Rybáři si cení možnosti rybaření s manželem na motorovém člunu, který sám řídí a ukazuje jim dobrá místa k rybolovu. Pro rybáře samotáře máme k zapůjčení veslice", pokračuje Markéta Junková

Strategická základna pro zimní sportovce

Oblíbenou lyžařskou destinací na rakouské straně Šumavy, nedaleko Černé v Pošumaví, je středisko Hochficht. Za příznivých povětrnostních podmínek je tady možno lyžovat ještě v březnu. Pro rodiny s dětmi je v nedalekém Frymburku lyžařský areál na kopci Marta a oblíbené je i středisko Skiareál Lipno Kramolín. A když Lipno zamrzne, vytvoří nejdelší bruslařskou trať v celé ČR. Pak se Penzion Malé Lipno stává strategickou základnou pro všechny milovníky zimy.

"Za příznivého mrazivého počasí, když Lipno zamrzne, sami upravujeme ledovou plochu u penzionu k bruslení", dodává Markéta Junková

Příjemné ubytování s písečnou pláží a molem přímo na břehu přehrady Lipno. Hosté Penzionu Malé Lipno v Černé v Pošumaví si vedle skvělé polohy cení především vstřícnosti personálu a prvotřídní čistoty.

Ohodnoť článek

Štítky Penzion Malé Lipno, cyklistika, vodní sporty, Lipenská nádrž, rodinná dovolená, penzion, Vodní nádrž Lipno, Pošumaví, rodina, přehrada, zahrada, pláž, cyklostezka, Frymburk, cestovní ruch, Horní Planá, Klub českých turistů

Penzion Malé Lipno v Černé v Pošumaví láká na rodinnou atmosféru, útulné prostředí a skvělou polohu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.