Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

České Budějovice zvyšují poplatek za odtah vozidel. Nově bude stát přes dva tisíce

České Budějovice zvyšují poplatek za odtah vozidel. Dosud za něj majitelé aut zaplatili 1815 korun, nyní vyjde na 2500 korun. Důvodem je podle města zdražování prakticky všech položek, které s odtahem souvisí.

„Vzrostla cena práce, vzrostla cena náhradních dílů i cena pohonných hmot. Proto jsme upravili ceník odtahů nařízením města," uvedl primátor města Jiří Svoboda (ANO). Odtah vozidel zajišťuje dopravní podnik, se kterým mělo město smlouvu z roku 2013. Svoboda uvedl, že se od té doby změnila řada legislativních záležitostí, na které muselo město rovněž reagovat.

Nově ceník také rozlišuje odtahy vozidle do 3,5 tun a těžších. Odtah automobilu nad 3,5 tuny stojí 6000 korun. Odstavené vozidlo míří na parkoviště u dopravního podniku, kde jeden den stojí 200 Kč. Pokud si jej tam majitel do dvou měsíců nevyzvedne, skončí odtažený vůz na parkovišti na letišti u Českých Budějovic. Tam některá auta zůstávají i několik měsíců až let, než je město může zlikvidovat.

Vedení Českých Budějovic uvedlo, že jen loni odtáhlo z různých míst ve městě více než dvě stovky vozidel, které majitelé nepoužívali. Primátor řekl, že v řadě případů se nepodaří poplatek za odtah a parkování od majitelů získat. „Jedná se například o auto v hodnotě pár tisíc korun, které už dosloužilo. A jeho majitel by najednou měl zaplatit třeba 20.000 Kč i více. Řešíme to soudní cestou nebo exekucí, ale ne vždy se těch peněz dočkáme," řekl Svoboda.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky správa, automobilová, České Budějovice, poplatek, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zvyšují poplatek za odtah vozidel. Nově bude stát přes dva tisíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.