Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Srdce stroje pochází z Jihostroje

PR článek

Jihostroj Velešín – firma, jež je 103 let stálicí na českém průmyslovém nebi se světovým dosahem. Vlastní vývoj a výroba hydraulických čerpadel a motorů, čerpadel a regulačních systémů leteckých motorů a vrtulí si nalezla cestu již do 42 zemí na všech kontinentech světa kromě Antarktidy, kde (zatím) žádný průmysl není, i když náš výrobek, konkrétně omezovač otáček vrtule na nejrychlejším turbovrtulovém letadle na světě TBM 930 ledový kontinent přeletěl. To je však jen zlomek toho, co Jihostroj vyvíjí, vyrábí a dodává.

Jaký bude pro Jihostroj rok 2022? Co připravuje? Co očekává?

Podnikatelský plán pro letošní rok je schválen a Jihostroj pracuje podle něj. Nadále bude pokračovat vývoj vlastních nových výrobků v divizi hydrauliky i letecké techniky, jež jsou určeny pro nejrůznější aplikace u zákazníků v mnoha zemích světa, a jsou používané na zemi, na vodě, ve vzduchu, i pod zemí a pod vodou.

V letošním roce budou pokračovat investice do modernizace technologií a robotizace. Nejvýznamnější bude zcela nová technologie do kalírny (správněji řečeno chemicko-tepelného zpracování). Půjde o dvoukomorovou pec s technologií podtlakové cementace a kalením do oleje. Při pořizování byly brány v úvahu i náročné požadavky na ekologii a energetickou úspornost, takže i těchto ohledech je Jihostroj na špičce vývoje.

Letošní rok bude vzhledem současné situaci nejednoduchý, ale v Jihosrroji jsou připraveni.

V rámci stávajícího širokého sociálního programu se rozhodli o rekonstrukci jednoho firemního objektu na moderní bytový dům pro zaměstnance firmy, současné i budoucí kolegy.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihostroj, Velešín, firma, práce, Antarktida, technologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srdce stroje pochází z Jihostroje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.