Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžařská střediska na jihu Čech mají stále solidní návštěvnost

Ve velkých jihočeských lyžařských střediscích nadále pokračuje sezona a provozovatelé hlásí stále dostatek sněhu. Podle nich lze vyšší návštěvnost očekávat ještě v průběhu příštího týdne, kdy budou končit jarní prázdniny.

„Návštěvnost je velmi příjemná, lidé zájem o lyžování mají. Nabízíme jim 11 kilometrů upravených sjezdovek. V provozu jsou také všechny čtyři lanovky, a tak se lyžuje plynule a bez front," řekla za Skiareál Lipno Olga Kneiflová.

Pro zájemce provozovatelé střediska pravidelně připravují lyžařskou školu. „Doporučuji, si ještě před příjezdem za zvýhodněnou cenu rezervovat jeden z nabízených typů výuky. Na výběr je jak privátní, tak skupinová, nebo i večerní trénink s instruktory pro pokročilejší," uvedla Kneiflová.

Lyžařský areál Zadov rovněž předpokládá vyšší návštěvnost v příštím týdnu, kdy budou vrcholit jarní prázdniny. „Potom chceme ještě pokračovat v provozu. Uvidíme, jaký bude zájem. Ale předpokládáme, že po jarních prázdninách návštěvnost už výrazněji klesne," řekl za Zadov Petr Vondraš. Lidé také stále mohou na Šumavě vyrazit na běžky. Podmínky jsou však o něco horší než pro sjezdové lyžování. „Na některých místech je stopa stále dobrá, jinde už trochu sníh chybí," uvedl Vondraš.

Solidní návštěvnost kvůli jarním prázdninám registrují také ve středisku na česko-rakouské hranici Hochficht. „Zatímco minulý týden převládali Jihočeši, během toho současného tu máme alespoň podle značek aut zejména hosty z Prahy a Jihomoravského kraje, kteří na sjezdovkách Hochfichtu tráví jarní prázdniny," uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, lyžařské středisko, jarní prázdniny, Česko, Hochficht, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska na jihu Čech mají stále solidní návštěvnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.