Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Štíři zahájili přípravu na novou sezonu

Už na začátku dubna zahájili florbalisté českobudějovických Štírů přípravu na novou prvoligovou sezonu. Ta sice začne až v září, ale Štíři se rozhodli začít už nyní, protože předchozí sezona jim skončila v polovině února.

Měsíc a půl volna pro hráče bylo podle nového trenéra Jakuba Junga dostačujících. „Aktuálně máme za sebou dva tréninky, máme hotové testování hráčů. Do konce června pojedeme v režimu 3-4 tréninky týdně. V červenci přejdeme na individuální fázi letní přípravy a v srpnu se pak přesuneme zpět do haly," uvedl Jakub Jung, který po sezoně vystřídal na lavičce Lukáše Malého, jenž po vyřazení v předkole play-off skončil na vlastní žádost. Na specifickou část fyzické připravenosti bude letos nově dohlížet Jindřich Petřík. „Jindra s námi spolupracoval v uplynulé sezoně v rámci tréninků mládeže. Kluci si jeho tréninky chválili, ale především na nich bylo vidět výrazné zlepšení. Věřím, že nám pomůže fyzickou část přípravy posunout zase o kousek dál," doplnil Jung.

Aktuální kádr Štírů:
Tomáš Švehla, Martin Hanousek, Josef Macek, Kryštof Ernst, Vladislav Petržilka, Lukáš Froněk, Václav Hejplík, Daniel Drobiš, Petr Žáček, Michal Matějček, Tomáš Brožek, Patrik Holý, David Camrda, Dominik Vlček, Filip Kyrian, Vít Strouhal, Václav Strouhal, Jiří Dědič, Šimon Kaluža, Tomáš Hanák, Ondřej Veselý, Matyáš Sirotek, Matyáš Kouba, Karel Uhlíř, Jan Poncar, Vojtěch Fišer.

Nový trenér také obměnil kádr. „V uplynulé sezoně byli Štíři druhým nejstarším týmem v 1. lize. Věděli jsme, že otázka částečné přestavby kádru je z dlouhodobého horizontu nezbytná. Zároveň jsme ale věděli, že nás čekají velice nepříjemná rozhodnutí. Upřímně to byly nejtěžší rozhovory, které jsem asi v životě vedl," přiznal nový trenér s tím, že se složením týmu je v současné chvíli spokojený a považuje ho za kompletní. „Snažili jsme se najít správný mix dovedností, rychlosti a budoucího potenciálu. S několika hráči jsme ještě v kontaktu. Byli by to pro nás okamžité posily, na které jsme ochotni počkat. Víme, že nám bude chybět spoustu zkušeností, budeme teď hledat způsob jak je nahradit a najít jiné silné stránky, které bude nově se tvořící tým mít," dodal.

Do nové role se přesouvá také odchovanec klubu Lukáš Froněk. Ten byl na úvodním tréninku zvolen kapitánem. „Lukáš byl volba realizačního týmu. Hledali jsme někoho s vítěznou mentalitou, který svou soutěživostí a přístupem půjde příkladem ostatním," řekl trenér na adresu 29letého hráče

Ohodnoť článek

Štítky Štíři, florbal, zápas, sezona, trénink, trenér, Martin Hanousek, Josef Macek, Tomáš Hanák, Jan Bauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři zahájili přípravu na novou sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.