Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

České Budějovice vybudují další místo pro podzemní kontejnery

České Budějovice vybudují další místo pro podzemní kontejnery na tříděný odpad. Nové nádoby na sklo, papír a plasty pod povrchem budou ve čtvrti Havlíčkova kolonie. Jde o čtvrté místo s podzemními kontejnery ve městě.

„Umisťování kontejnerů pod zem je určitou vizí města jak v otázce odpadů postupovat. Domníváme se, že vizuálně působí mnohem lépe to, když jsou nádoby schované po povrchem," řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice). Umístění kontejnerů pod zem v Havlíčkově kolonii město vyjde na přibližně 1,5 milionu korun. Práce začnou v červnu.

Moravec dodal, že ne všude ve městě lze umístit nádoby na tříděný odpad pod zem. Souvisí to například s vodovodní řadem, rozvodem elektřiny nebo odpadní infrastrukturou, které jsou umístěny pod zemí.

Kontejnery na separovaný odpad jsou v Českých Budějovicích pod povrchem zatím u Piaristického náměstí, na Lannově třídě a u polikliniky Sever. České Budějovice za rok odvezou více než 15 tisíc tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 tisíc tun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky správa, odpady, České Budějovice, kontejner, třídění odpadu, Ivo Moravec, Havlíčkova Kolonie, Občané pro Budějovice, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice vybudují další místo pro podzemní kontejnery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.