Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děti kreslily, jak podle nich vypadá bezpečný cyklista. Nejlepší výtvory policie ocenila

Už popáté vyhlašovali jihočeští policisté ty nejlepší dětské práce v soutěži Markétina dopravní výchova. Ve čtyřech kategoriích vybrali vždy po třech výhercích, kteří postoupili do celorepublikového kola. V něm budou jižní Čechy obhajovat vítězství z minulého roku.

Na slavnostní vyhlášení dorazili všichni ocenění z jihočeských mateřských a základních škol. Celkem porota v soutěži vybrala vždy tři vítěze v kategoriích mateřská škola, první stupeň základní školy, druhý stupeň základní školy a literární díla. Letos navíc porota udělila speciální cenu za skvěle zpracovaný výkres kola s veškerými bezpečnostními prvky a výbavou.

„V krajském kole se nám sešlo asi 200 obrázků, výkresů a výtvorů. Výběr byl velmi těžký, ale nakonec se nám podařilo vybrat ty nejkrásnější práce. V loňském roce jsme dokázali vyhrát první místo v celorepublikovém kole. A tak doufáme, že se nám to podaří i letos,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Letošním tématem byl bezpečný cyklista. „Inspiraci jsem čerpal podle rodičů. Na kolo společně jezdíme a vždycky si bereme helmy a všechno, co máme mít, aby se nám nic nestalo. Z ceny mám velkou radost. Mamka s taťkou mě doma pochválili,“ svěřil se jeden z oceněných.

Kromě diplomů a cen byl pro děti připraven také doprovodní program. Ve dvou skupinách si mohly prohlédnout speciální výslechovou místnost a také oddělení, kde se pracuje s otisky prstů. „Ta ukázka byla super, dokonce jsem si mohla vyzkoušet, jak se otisky berou,“ prozradila další oceněná.

Celorepublikové kolo se bude konat už v červnu v Liberci.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky policie, děti, ocenění, soutěž, bezpečný cyklista, základní škola, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti kreslily, jak podle nich vypadá bezpečný cyklista. Nejlepší výtvory policie ocenila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.