Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zájemci o kola by si měli pospíšit, zní z Dajsportu. Elektrická mizí rychleji

PR článek

Jihočeská značka kol Apache má v Českých Budějovicích prodejnu s bohatou nabídkou. I nadále roste zájem o elektrokola, ale prakticky všechny typy postupně dochází. V případě zájmu by si proto lidé měli před hlavní sezonou pospíšit.

Období největšího zájmu

Duben až červen jsou měsíce, kdy prodejci kol zaznamenávají největší poptávku, což platí i pro Dajsport v Českých Budějovicích. Firemní prodejna značky Apache se nachází v Českém Vrbném u hlavní silnice ve směru na Písek.

„Pociťujeme teď největší zájem, ať už jde o kola jízdní nebo elektrokola, která tvoří zhruba 70 procent prodejů. Trend z minulého roku tak pokračuje,“ uvádí Tomáš Trčka z Dajsportu.

Prodejna Dajsport v Českých Budějovicích. 

V případě elektrokol se zákazníci nejčastěji ptají na dojezd. „Lidé už vědí, že by je měl zajímat údaj o watthodinách, díky němuž zjistíte, jak daleko na kole dojedete. My s čímkoliv rádi pomůžeme, ale je pravda, že většina zákazníků už přichází a ví, co zhruba chtějí,“ popisuje Tomáš Trčka.

Zákazníci často sahají po kolech s co nejdelším dojezdem. Ta jsou schopna ujet zhruba 100 kilometrů za den. S výdrží pak pochopitelně roste i cena. Ani to ale klienty neodrazuje a kola s blížícím se létem skupují ve velkém. Lidé kupují také klasická jízdní kola. „V této kategorii jasně dominují horská kola,“ pokračuje Tomáš Trčka.

Kola postupně dochází

Zájem způsobí, že některé typy brzo dojdou. To se týká i značky Apache, která má firemní prodejnu právě v Českých Budějovicích. „Svou prodejnu jsme si pochopitelně zásobili, jak to jen šlo. Nabídku máme širokou, ale lidé by neměli otálet, protože některé typy rychle mizí,“ pokračuje Tomáš Trčka.

Obliba paddleboardů v Česku stoupá. Je to skvělý prostředek pro sport i relax, říká budějcký prodejce

Na rybník, jezero, řeku i moře. Obliba paddleboardů v posledních letech v Česku významně roste. Důvod je podle budějckého prodejce sportovních potřeb Dajsport prostý: paddleboard je skvělý nástroj pro posílení těla i odpočinek zároveň.

Kromě toho najdou zájemci v Dajsportu také značky KTM, Cannondale či Superior. „Některé značky brzo vyprodáme a další kusy nebudou, protože výrobní závody jsou extrémně vytížené a chybí materiál,“ vysvětluje Tomáš Trčka.

Klient si kolo vybere na internetu a pak přijde do obchodu

Zájemci mohou při výběru kola využít e-shop Dajsportu. Tam si řada zákazníků vybere kolo, na které se pak přichází podívat do prodejny. Na místě je možné si ho na pár minut vyzkoušet. „Je třeba si pospíšit, u některých typů už máme jen jeden nebo dva kusy,“  upozorňuje Tomáš Trčka.

Prodejna nabízí také servis kol. Kvůli blížícímu létu však musí zákazníci počítat s delší čekací dobou. Nyní je možné si objednat termín zhruba na začátek července. Dotyčný pak v den kontroly přiveze své kolo a většinou si pro něj může ještě tentýž den dojít.

„V případě elektrokol to nejde bez diagnostiky, kdy ho napíchneme na počítač a kromě jiného provádíme aktualizaci softwaru,“ zmiňuje Tomáš Trčka.

V Dajsportu mají širokou nabídku kol značky Apache, která vznikají na jihu Čech.

Značka kol Apache vznikla na jihu Čech a právě v Českých Budějovicích se tvoří návrhy. Tým designerů společně vytváří rámy, grafiku, barvu a další prvky. Kvůli stávající situaci, kdy chybí některé materiály, je třeba posílat plány do výrobních závodů v Česku a Itálii s velkým předstihem.

„Je náročné vytvářet kolekce, které dostaneme za několik let. Zároveň je to ale výzva. Zájem o jízdní kola i elektrokola roste, významně tento trend podpořila pandemie. Lidé v uplynulých letech hledali více pohybu, zároveň trávili čas v Česku, a tak se i rozhodli investovat do kvalitních kol,“ dodává Tomáš Trčka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, kolo, elektrokolo, servis, prodej, Česko, Písek, České Vrbné, KTM, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o kola by si měli pospíšit, zní z Dajsportu. Elektrická mizí rychleji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.