Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sen o bydlení na venkově si plní stále více lidí

PR článek

Všimli jste si, že se stále více lidí stěhuje z velkých měst na venkov? Tento trend nepohání jen vysoké ceny bytů ve městech, ale také touha po klidném a pohodlném bydlení blízko přírody. Stejný záměr měli i manželé Metličkovi, kteří se proto rozhodli pro stavbu vlastního domu za lesem. A aby vše proběhlo hladce a neměli se stavbou více starostí, než je potřeba, přizvali si ke spolupráci společnost Ekonomické stavby. Ta se kromě samotné stavby na klíč postarala i o její financování a veškerou komunikaci s úřady.

Dům (jako) z katalogu

Stěhování z bytu do nového domu znamenalo pro Metličkovy obrovskou změnu, díky které mají dnes na svůj rodinný život mnohem větší prostor. A o výrazně větších úložných prostorách na jejich věci ani nemluvě! Manželé si ale v první řadě oblíbili pozemek, který k vybudování vlastního obydlí přímo vybízel. „Stavět jsme se rozhodli, když jsme našli nádherný pozemek za lesem. Místo bylo pro nás velmi důležité a pozemek s krásnou zahradou a vzrostlými stromy nás oslovil. Projekt domu nám navíc Ekonomické stavby naplánovaly tak, aby nebylo nutné do již existující zahrady zasahovat a abychom se vyhnuli kácení stromů,“ popisují Metličkovi. Místo rušného města si tak po celý rok mohou užívat nesporných předností venkova – zejména pak jarních procházek probouzející se přírodou, letních grilovaček na zahradě, podzimního houbaření v blízkém lese či zimní atmosféry při praskání ohně v krbu.

Tato velká životní změna přitom proběhla úspěšně právě díky spolupráci s Ekonomickými stavbami, na stavbu domu svépomocí se totiž Metličkovi necítili. „Oba jsme pracovně velmi vytížení a stavebnictví není zrovna náš obor. Rádi jsme tak přenechali většinu rozhodnutí a zodpovědnosti odborníkům. S Ekonomickými stavbami mají navíc dobré zkušenosti i naši známí,” vysvětlují svou volbu. Z katalogu společnosti si vybrali dům Kristýna 21 – prostorný jednopodlažní bungalov s dispozicemi 4+1 o velikosti necelých sto metrů čtverečních. Jeho moderní provedení se třemi ložnicemi jim totiž mimo jiné nabídlo dostatečný prostor pro rodinu i potřebného soukromí.

Hypotéka pro ně nebyla skok do neznáma

Vzít si hypoteční úvěr je v životě každého člověka nepochybně velký krok. Metličkovi se ho ale nezalekli a rozhodli se, že je závazek spojený s hypotékou nezastaví v cestě za splněním jejich snu. Odborníci z Ekonomických staveb Metličkovým se vším poradili, zisk úvěru pro ně tedy nakonec nebyl žádný problém. A nyní z tohoto rozhodnutí rodina nadále těží – vzhledem k vysoké inflaci se jim totiž investice do vlastního bydlení vyplácí o to více. Svého rozhodnutí proto nelitují, naopak si ho pochvalují: „Vzrostla nám motivace a celková kvalita našeho rodinného života.“

Pohodlnějšímu bydlení i zúročování investice přitom napomáhá i tepelné čerpadlo zabudované v jejich novém nízkoenergetickém domě – díky němu se už nemusí obávat nejistot ohledně cen plynu či jeho dodávek. Nespornou výhodou přitom je, že Ekonomické stavby tepelná čerpadla nabízejí všem klientům v programu Mladá rodina jako součást standardního provedení domů.

Příběh Metličkových tak může být příkladem všem rodinám, které nad stavbou vlastního domu zatím jen uvažují. Ukazují totiž, že není proč váhat a že se správným partnerem je pořízení vlastní nemovitosti snazší, než si možná právě teď myslíte. U Ekonomických staveb jakožto největšího dodavatele zděných domů v Česku navíc máte jistotu, že je nerozhodí ani výpadky stavebních materiálů, s čímž se jinak mnozí na trhu nyní potýkají. Svůj vysněný dům si už tedy stačí jen vybrat zde.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bydlení, dům, venkov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen o bydlení na venkově si plní stále více lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.