Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zubožená fenka žila zamčená v malé garáži. Veterináři ji majitelům odebrali

Z naprosto nevhodných podmínek odebrali tento týden v Lišově pracovníci útulku Animal Rescue ve spolupráci s úředníky a policií zhruba pětiletou fenku Amerického stafordšírského teriéra. Ta žila v malé místnosti garáže, kam za ní pravděpodobně delší dobu nikdo nechodil. S majiteli bude podle útulku zahájeno správní řízení.

Pětiletou fenku Amerického stafordšírského teriéra odvezli z malé garáže v Lišově pracovníci českobudějovického útulku Animal Rescue za účasti policie a úředníků Obecních úřadů s rozšířenou působností, a také Krajské veterinární správy. Fenka byla chovaná v nevhodných podmínkách. 

„Fenka byla uzamčena v malé místnosti objektu garáže. Vzhledem ke vzrostlým kopřivám přede dveřmi je zřejmé, že dovnitř nikdo delší dobu nevstupoval, stav místnosti pro chov zvířete není třeba komentovat," popsali pracovníci útulku na svém webu. Fenka podle nich nevypadala vizuálně nejhůře, po vyvedení z místnosti bylo ale jasné, že na místě trpěla. „Okamžitě se vrhla k vyschlé louži, kde olizovala bahno, první dny také její trus obsahoval převážně jen kusy molitanu. Měla přerostlé drápy, neuvěřitelně zapáchala," dodal útulek.

Fenka je podle nich po prohlídce u veterináře, byla ošetřena proti parazitům a je bez zásadních obtíží. „Je u nás umístěna v předběžné náhradní péči, s majiteli bude zahájeno správní řízení. Prozatím není k dispozici,“ uzavřeli pracovníci útulku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Animal Rescue CB – Odchytová služba a útulek

Štítky fenka, pes, týrání, Animal Rescue, Krajská veterinární správa, policie, garáž, Lišov, správní řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Janča Kubíková

Ne správní řízení, ale zavřít za stejných podmínek....pak by to takovým "lidem" konečně došlo...

Pátek, 19. srpna 2022, 19:26Odpovědět

Zubožená fenka žila zamčená v malé garáži. Veterináři ji majitelům odebrali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.