Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zakázali mi vstup na výstavu Země živitelka, řekl Babiš. Není to pravda, pustil se do něj ministr zemědělství

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) dnes v televizi Nova řekl, že mu byl zakázán vstup na výstavu Země živitelka, která se v Českých Budějovicích koná příští týden. Podle ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) se ale nic takového nestalo. „Pan Babiš si samozřejmě jako kdokoliv jiný může zakoupit vstupenku na veletrh a navštívit jej," napsal na Twitter.

„V sobotu jsem chtěl jít na výstavu Země živitelka, ale pan ministr a šéf výstaviště to zakázali. Na bránu tam snad dají ceduli zákaz vstupu Babiše,“ řekl dnes Andrej Babiš (ANO) v pořadu Napřímo moderátorce Báře Divišové.

Jeho tvrzení ale ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) odmítl. „Andrej Babiš dnes prohlásil, že jsme mu zakázali vstup na výstavu Země živitelka. Nic takového se nestalo, pan Babiš si samozřejmě jako kdokoliv jiný může zakoupit vstupenku na veletrh a navštívit jej. Pokud si lístek nemůže dovolit, rád mu jej zakoupím ze svého, komentoval na Twitteru.

Pod příspěvkem potom upřesnil, že vedení výstaviště odmítlo telefonickou žádost o umístění Babišova karavanu v areálu. „Platí ovšem, že výstava je zaměřena na zemědělství. Není to místo určené pro politickou kampaň. Mimojiné i proto vedení výstaviště odmítlo telefonickou žádost o umístění kavaranu pana Babiše v areálu. Stejně odmítlo i další žádosti některých prezidentských či senátorských kandidátů," napsal.

Agrosalon Země živitelka ve na českobudějovickém výstavišti koná příští týden od 25. do 30. srpna. V letošním roce chtějí pořadatelé připomenout význam zemědělců ve vztahu k životnímu prostředí. Hlavní téma proto organizátoři pojmenovali Budoucnost české krajiny. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Země živitelka, Andrej Babiš, Zdeněk Nekula, výstava, ministr zemědělství, veletrh, ANO 2011, KDU-ČSL, Twitter, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomm Malý

Babiš je prolhaný hajzl a bezcharakterní tlučhuba.

Sobota, 20. srpna 2022, 16:20Odpovědět

Zakázali mi vstup na výstavu Země živitelka, řekl Babiš. Není to pravda, pustil se do něj ministr zemědělství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.