Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na kole s ČEZ Kolem Lipna vyrazily stovky závodníků a více než desítka profesionálních sportovců

PR článek

Letošní novinku ČEZ Lipno Sport Festivalu – cyklovyjížďku i závod si nenechalo ujít více než dvě stovky cyklistů. Nechyběli mezi nimi Jaromír Jágr, Barbora Strýcová ani Jiří Ježek. Trať dlouhou 59 km si navzdory dešti užili naplno a přidali také několik korun do nadačního měšce na ČEZ Oranžovém kole, které se točilo pro dobrou věc.

Letošní ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu je minulostí a s radostným očekáváním vyhlížíme ten další, už dvanáctý. I letos posunuli organizátoři laťku opět o několik stupňů výš a mají v plánu festival dále rozvíjet.

„Letošní ročník byl opět nabitý hlavně pozitivní energií, a to je to co nás posouvá dál. Desítky sportovních disciplín, stovky minut energické hudby a tisíce spokojených návštěvníků jsou naším dalším motorem,“ říká spoluorganizátorka festivalu Kateřina Neumannová.

Za celou dobu festivalu jej navštívilo téměř 50 000 návštěvníků, o víkendech to bylo v jediný den až 10 000. Mnoho sportovních disciplín s více i méně známými sporty, mistrovství České republiky v kanoistickém maratonu, Lipenský půlmaraton, plavání, volejbal, fotbal, parkur, lezecká stěna, pohádky, koncerty, dětské diskotéky i letní kino. Tak by se dal stručně letošní ročník charakterizovat.

Jak bylo organizátory avizováno, přichystali pro letošní rok velkou novinku. Cyklistický závod nebo vyjížďka ČEZ Kolem Lipna se konala v sobotu 21. srpna a nenechali si ji ujít aktivní závodníci i rodiny s dětmi z Čech i Rakouska. Na startu nechyběla řada olympijských vítězů. Mezi nimi také šestinásobný vítěz cyklistické paralympiády Jiří Ježek.

„Jsem nadšený, že cyklistika byla i letos součástí celého festivalu. Tentokrát navíc okořeněná o krásný i když místy náročný závod v krásné scenérii lipenské přírody. Věřím, že si ho všichni užili s námi a už teď se těším na příští rok,“ hodnotí závod Ježek, který, jak je jeho zvykem, opět stanul na stupni vítězů. Příhraniční oblast konání závodu přilákala i několik desítek sportovců ze zahraničí a nelze vyloučit, že v příštím roce by mohla trasa závodu vést částečně i na druhé straně hranice.

Na festivalu se šlapalo nejen po cyklostezkách a do kopce, ale i v samotném centru konání akce na oranžových kolech Nadace ČEZ. Ta umožňují zájemcům z řad veřejnosti, aby vlastním fyzickým úsilím – konkrétně šlapáním na speciálně upravených kolech – přispěli na dobrou věc. Přes 100 tisíc korun si tak z druhého víkendu ČEZ Lipno sportovního festivalu odnesly nezisková organizace Roska a obec Lipno nad Vltavou. Svou energií jim kromě stovek návštěvníků přispěli i hvězdní Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, Jaroslav Kulhavý, nebo Jiří Ježek. O týden dříve získaly v rámci stejného charitativního projektu podobnou částku i sdružení Temperi a Otevřená OKNA.

Termín 12. ročníku jedno z největších sportovních festivalů v České repulice oznámí organizátoři co nejdříve. Ze zkušenosti vědí, že řada návštěvníků si svou dovolenou plánuje právě podle této velké sportovní události.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky lipno, závod, kolo čez, jižní čechy, sport, ČEZ, Vodní nádrž Lipno, Jiří Ježek, festival, Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, Česko, Kateřina Neumannová, paralympijské hry, Private Financial Group a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kole s ČEZ Kolem Lipna vyrazily stovky závodníků a více než desítka profesionálních sportovců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.