Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strakonice začaly stavět nafukovací halu nad venkovním bazénem

Strakonice začaly stavět nafukovací halu nad venkovním padesátimetrovým bazénem. Město tak získá dva plnohodnotné sportovní bazény. Investice přesáhne 21 milionů korun, práce potrvají do konce dubna příštího roku.

Nafukovací halu propojí s nynější krytou bazénovou halou vyhřívaný přechod. „Okolo venkovního bazénu vznikne nový ochoz ze zámkové dlažby ve žluté barvě," uvedla mluvčí radnice Markéta Bučková. Hala se bude vyhřívat díky rekuperaci tepla mezi plaveckým a zimním stadionem, využije se odpadní teplo ze zimního stadionu.

Zakázku získala ve výběrovém řízení pražská firma GHC Invest. Dělá ji v režimu design & build, což znamená, že dodá městu projekt a pak podle něj provede práce. Jak uvedl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost), jedinou podobnou stavbou v Česku je hala v severočeské Kadani. Tam sbírala strakonická radnice zkušenosti. Zkušební provoz haly plánuje město od 15. do 30. dubna 2023.

Strakonice, v nichž žije asi 23 tisíc lidí, mají letos rozpočet s příjmy 562,7 milionu korun a výdaji 650,9 milionu. Schodek rozpočtu 88,2 milionu kryjí z prostředků z minulých let. Hlavní investice jsou oprava bazénu, zimního stadionu či Zvolenské ulice. Město plánovalo kapitálové výdaje téměř 170 milionů. Některé loňské investice převedlo na letošek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adámoz

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Strakonice, bazén, zimní stadion, Česko, Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice začaly stavět nafukovací halu nad venkovním bazénem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.