Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

České Budějovice hostí svůj první festival Jíme Jih

Food festival bude navazovat na oblíbené sobotní farmářské trhy, které se konají na přilehlém Piaristickém náměstí.

Po úšpěšných akcích festivalu Naše chutě nebo Drive-in Food festival spolek Jíme Jih pořádá první akci svého druhu v Českých Budějovicích.

Festival skutečného jídla, který propojí řemeslné sýry s kraftovými cidery především a právě z jižních Čech. Festivalu se celkem zúčastní hned několik výrobců sýrů a ciderů z jižních Čech. Vše doplní street foodové speciality od členů spolku Jíme Jih a spřátelených podniků.

Návštěvníci budou moci ochutnat, ale i zakoupit, produkty od jihočeských malovýrobců potravin. Prodejní stánky budou rozmístěny v křížové chodbě a rajské zahradě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí. Toto místo není běžně veřejnosti úplně dostupné a snad nikdy dosud nebylo spojeno s gastronomií. Bude to exkluzivní.

​​Příjemná atmosféra festivalu bude dobarvena živou hudbou k poslechu ve spolupráci se sousední uměleckou školou a dalšími lokálními umělci.

„Dopad festivalu na naše prostředí nám není lhostejný a ve spolupráci s budějovických re-use centrem KabinetCB zajistíme, aby byla jídla servírovaná na porcelánové talíře a nápoje do skla. Eliminujeme tak nádobí na jedno použití a vratný poplatek za zapůjčení se hosté mohou rozhodnout darovat místní charitě. Na místě bude zajištěno i mytí nádobí,“ dodávají organizátoři festivalu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Jíme Jih, food festival, České Budějovice, gastronomie, festival, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice hostí svůj první festival Jíme Jih  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.