Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policejní nováčci darovali krev

PR článek

V českobudějovické nemocnici toto úterý darovala krev skupina dvanácti policejních nováčků. Podobná akce proběhla již v minulosti, a protože se tato společná motivace nových policejních kolegů osvědčila, je plánována i do budoucna. Z posledního takového skupinového odběru, který proběhl zhruba před rokem, se pak někteří z policistů stali pravidelnými dárci krve. Pomáhat ostatním je pro ně totiž samozřejmostí.

Sehraná parta policejních nováčků společně prochází devítiměsíční Základní odbornou přípravou. Jejich příprava na policejní službu se nyní blíží ke konci a brzy přijde zařazení k jednotlivým policejním útvarům. Ke společnému darování krve je motivovala právě jedna z lektorek Školního policejního střediska v Lišově kpt. Pavlína Völflová, která je k úternímu odběru také doprovodila. Reakce studentů na tento návrh byla dle jejích slov ryze pozitivní a velmi dobře zafungovala kolektivní vzájemná motivace.

Nemocnice České Budějovice si velmi váží stávajících dárců krve a nesmírně vítá každého prvodárce. Když se tedy objeví takováto větší skupina prvodárců policistů, je to přijato s nadšením. Dle tiskové mluvčí Ivy Novákové nemocnice velmi oceňuje iniciativu podobných velkých zaměstnavatelů, kteří tímto způsobem podpoří své zaměstnance, protože darovaná krev je potřebná vždy. „Je dobré sledovat webové stránky nemocnice, kde máme nově v plánu zveřejňovat, co za krevní skupiny aktuálně chybí, a jsou zde k nalezení veškeré potřebné informace, či zavolat na linku Transfúzního oddělení. K odběrům krve mohou přijít bez pozvání Transfúzního oddělení prvodárci, novodárci (dárci, kteří darovali v minulosti v jiném TO) a dárci, kteří mají krevní skupinu Rh D negativní. Ostatní dárci jsou k odběru aktivně vyzváni," doplňuje tisková mluvčí.

Jeden z policejních nováčků a krevních prvodárců Nikolas (23 let) šel do této akce bez váhání. „Naše lektorka kpt. Völflová nám nabídla konkrétně tento termín, že můžeme jít darovat krev. Většina z naší skupiny se samozřejmě hned přihlásila, protože je to pro dobrou věc. Víme, že to dokáže velmi pomoci. Přiznávám, že teď, bezprostředně před odběrem, jsem trochu nervózní. Ne, že bych se bál jehel, ale spíše jsem nesvůj z té celkové reakce organismu," říká. Darovat krev ho v minulosti už napadlo, ale až nyní ho skutečně nakopla kolektivní motivace mezi kolegy a dle jeho slov to rozhodně patří k práci policisty, pomáhat i takovýmto způsobem, pokud to jde. Rád by pak v budoucnu daroval krev opakovaně.

A co si zatím jako policista nováček nejvíc užívá? „Především nácvik střelby a akční cvičení na policejní škole, nejvíc si však cením skvělé party a nových kamarádů, které jsem mezi policisty našel,“ popisuje Nikolas a nastiňuje i své budoucí plány: „Jsem zařazený na Obvodním oddělení Boršov nad Vltavou a během několika týdnů, po ukončení Základní odborné přípravy, na tento obvod nastoupím již jako hotový policista.  Mám ale v plánu poté přejít na obvodní oddělení do Českých Budějovic, pokud bude ta možnost, protože je to nejvytíženější obvodní oddělení v kraji a nasbírám zde nejvíc zkušeností. Chtěl bych si domluvit i tříměsíční stáž na hlídkové službě, abych si rozšířil obzory, poznal toho co nejvíce a zažil akční situace na ulici. Rád bych se pak také příští rok přihlásil a dodělal si při zaměstnání vysokou školu. Celkem mě láká i kriminální služba, ale to ještě časem uvidím. Zatím by se mi líbil nějaký mix terénu a zároveň i nějaké té papírové práce. Každopádně počítám s tím, že vysokoškolské vzdělání mi otevře dveře dál v mém kariérním postupu," dodává.

Nikolas je rodilý „budějčák“ a vystudoval Biskupské gymnázium J. N. Neumanna v Českých Budějovicích. „Potom jsem začal studovat vysokou školu filmovou v Písku - režii a scenáristiku. Chtěl jsem dělat něco kreativního, ale bál jsem se zároveň uplatnění do budoucna. Nastoupit k policii mě lákalo od dětství, zbraně a tyto věci mě vždy zajímaly a také jsem zde cítil větší jistotu. Měl jsem v hlavě i armádu a tam jsem také úspěšně absolvoval přijímací řízení. Ale pak jsem se rozhodl, že u policie je pro mě ta práce mnohem zajímavější. Že by mě bavilo spíše řešit případy a hájit spravedlnost, protože rád lidem pomáhám. Tato práce zkrátka nejde dělat úplně kvůli penězům, to poslání je na ní stěžejní. Tak to tady asi vnímáme všichni,“ uzavírá i za kolegy.


Jihočeská policie hledá nové kolegy / kolegyně do služebního poměru. Náborový příspěvek pro nové policisty / policistky v jižních Čechách aktuálně činí 75 tisíc korun.

Pokud se chcete stát policistou nebo policistkou v Jihočeském kraji, vypište základní informace o sobě v kontaktním formuláři a poté se Vám ozve policejní personalista. Nebo pro více informací navštivte policejní náborové stránky.

Kontaktní formulář pro zájemce o práci u Policie ČR

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, darování krve, dárci, nováčci, motivace, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice, Jihočeský kraj, Lišov, Biskupské gymnázium J. N. Neumanna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní nováčci darovali krev  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.