Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sezóna na Lipně bude bez omezení. Skipasy zdraží, rodinný víkendový ale vyjde levněji

Chystáme naprosto standardní sezónu, zní ze Skiareálu Lipno. Po dvou letech, které ovlivnila coronavirová pandemie, by si tak mohli lidé užít lyžování bez omezení. A to i vzhledem ke stále zvyšujícím se cenám energie a vysoké inflaci. Ceny skipasů se zvýší, podle vedení areálu ale jen v jednotkách procent.

„Do ceny skipasů jsme museli promítnout stávající ekonomickou situaci. Uvědomujeme si ale, že pro mnoho rodin může být finanční situace napjatá. Zvýšení cen našich skipasů se proto pohybuje pouze v jednotkách procent. Naším cílem je nabízet zábavu a odpočinek na skvěle upravených svazích každému,“ vysvětluje generální ředitel Rodinného areálu Lipno Matěj Kratochvíl.

Cena skipasů se zvýší o osm procent, za celodenní lyžování v hlavní sezoně, tedy v období vánočních svátků, tak zaplatí dospělý 1190 korun. Podle generálního ředitele zůstanou ale stejné ceny celosezónních skipasů. Jednodenní víkendový rodinný skipas bude dokonce o zhruba 100 korun levnější.

Investice za 30 milionů korun

Skiareál nepřistoupil ani k omezování investic. Před letošní sezónou jde o částku téměř 30 milionů korun. Jde například o nákup nové rolby nebo sněžných děl, což by mělo vést k efektivnějšímu zasněžování a ideálním lyžařským podmínkám. „Máme novou rolbu, která pomocí inovativního systému měří na centimetry sněhovou pokrývku. Díky tomu ušetří areál za výrobu sněhu. Investovali jsme také do nových sněžných děl nebo do opravy lanové dráhy," popsal Kratochvíl. Lanová dráha by měla být opravena a zkontrolována se zahájením zimního provozu skiareálu.

Druhým rokem bude v provozu také běžkařský areál na Pasečné, který s Lipnem spolupracuje. Pro milovníky běžek bude podle Kamily Sušankové, provozovatelka areálu, připraveno zhruba 50 kilometrů stop. „I letos navážeme na loňský osvědčený model. Připraveny budou vždy tři okružní trasy a cvičná louka pro začátečníky. Okruhy směrem na Rakousko čekají drobné změny, a to především v podobě vedení sjezdů tak, aby některé z nich nebyly tak náročné,“ popsala Sušanková.

Doprovodní program a adventní neděle

Kromě zmíněných novinek v areálu se mohou návštěvníci těšit také na nový adventní program. „Letos jsme se rozhodli to pojmout trochu komplexně a připravili jsme čtyři adventní neděle, během kterých bude na zejména děti čekat program, vyrábění ozdob s Lišákem Foxem, hudba z lokálních zdrojů a další,“ popsala tisková mluvčí areálu Olga Kneiflová.

Sezona by podle ní měla začít nejdéle v polovině prosince. „Vždy záleží na počasí a můžeme si jen přát. Loni to bylo velmi brzy, někdy kolem 4. nebo 5. prosince, roky předtím to bylo většinou kolem poloviny prosince. Takže věřím, že ta polovina je taková jistota, kdy už opravdu na Lipně lyžovat budeme," uzavřela Kneiflová.

Ohodnoť článek

Foto Skiareál Lipno

Štítky zima, lipno, ski areál lipno, Vodní nádrž Lipno, skipas, advent, Vánoce, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezóna na Lipně bude bez omezení. Skipasy zdraží, rodinný víkendový ale vyjde levněji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.