Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zaměstnanci v prodejnách Albert si od března polepší o deset procent. Týká se to i českobudějovických obchodů

PR článek

V úterý oznámil maloobchodník zaměstnancům ve více než tři sta třiceti prodejnách navýšení mezd. Od března 2023 si v průměru o deset procent polepší pokladní, prodavači, pekaři, skladníci či zelináři, ale také manažeři prodejen a jejich zástupci, přičemž minimální garantované navýšení bude činit osm procent. Půjde už o třetí navýšení během 15 měsíců.

Společnost Albert navyšovala mzdy i v tomto roce, a to hned dvakrát: poprvé v lednu v rámci pravidelné úpravy mezd a podruhé v reakci na vývoj ekonomické situace jako odpovědný zaměstnavatel ještě v září. Březnové navýšení tak bude třetím v průběhu patnácti měsíců.

„Jsem velmi rád, že mohu oznámit, že v březnu následujícího roku opět navyšujeme objem prostředků plynoucích do mezd. Aktuální situace je pro nás všechny velmi náročná a jako odpovědný zaměstnavatel jsme se rozhodli opět zareagovat. Po dvou navýšeních mezd v tomto roce přidáme zaměstnancům prodejen do mezd v příštím roce v průměru 10 procent,“ říká Michal Pavelka, senior viceprezident pro operativu a logistiku ve společnosti Albert Česká republika.

Na mzdy a odměny sto milionů navíc

O navýšení mezd jednal Albert v rámci sociálního dialogu s odborovými organizacemi. „Je důležité, že velcí zaměstnavatelé v obchodě dokáží reagovat na vývoj ekonomické situace. Oceňujeme mimořádné kroky, jako jsou vánoční bonusy v rámci nenárokové složky mzdy, ale samozřejmě nejdůležitější je navýšení základních mezd. Pro zaměstnance Alberta je pak dobrou zprávou zejména minimální garantované navýšení mezd o 8 procent,“ komentuje prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová.

Dvě letošní navýšení mezd doprovází také mimořádné vánoční odměny ve výši 2000 korun, které bude Albert vyplácet provozním zaměstnancům v prodejnách. Kromě toho mohou rodiny a přátelé zaměstnanců Alberta využít dvě 15 procent slevy na velký nákup v listopadu a prosinci. Albert letos do navýšení mezd a mimořádných odměn investuje více než sto milionů korun dodatečných mzdových prostředků.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky albert, plat, české budějovice, prodejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci v prodejnách Albert si od března polepší o deset procent. Týká se to i českobudějovických obchodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.