Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeská pobočka advokátní kanceláře Arrows děkuje klientům za spolupráci v letošním roce

PR článek

V letošním roce se v českobudějovickém Administrativním centru Piano otevřela pobočka advokátní kanceláře Arrows. Její vedoucí Petr Valent hodnotí uplynulý rok a děkuje všem klientům za důvěru. Na spolupráci se stávajícími i s těmi novými se zaměstnanci advokátní kanceláře těší v roce příštím.

Konec roku bývá bilancováním, co starý rok přinesl a co lze čekat od toho nového. Zcela zásadní událostí prolínající se téměř celým rokem byla samozřejmě válka na Ukrajině, která zásadním způsobem ovlivnila i českou společnost. Pomineme-li ekonomické důsledky, tak je to v prvé řadě příliv statisíců lidí, kteří byli nuceni opustit své domovy. Řada z nich si našla v Česku práci a někteří z nich se rozhodli zde i podnikat.

Jiní řeší jak ochránit své úspory, pokud se jim podařilo vůbec nějaké zachránit. Nejen pro tyto lidi vznikl pod záštitou advokátní kanceláře ARROWS Integrační program Ukrajina, který primárně nabízí právní asistenci, ale prostřednictvím spolupracujících organizací i pomoc se založením bankovního účtu, zprostředkování zaměstnání a další.

„Dalším významným fenoménem končícího roku byla inflace, nedostatek některých materiálů a s tím spojené ekonomické problémy. Zejména stavební firmy, popř. sami stavebníci, řešili jak upravit cenu sjednanou ve smlouvě uzavřenou půl roku před vlastní realizací stavby, kdy některé materiály podražily o vyšší desítky procent. Správně nastavená inflační doložka ve smlouvě dokázala ochránit řadu z nich, ale nabízí se i jiná řešení, které jsme v ARROWS úspěšně implementovali v desítkách případů,“ říká Petr Valent, vedoucí pobočky ARROWS v Českých Budějovicích.

Pozitivním jevem naopak byl ústup covidových opatření a obnovení nejen společenského života, ale i mezinárodního obchodu, byť ani toto se neobešlo bez potíží v dodavatelských řetězcích. „V ARROWS se na právní poradenství v mezinárodním obchodu dlouhodobě specializujeme, vytvořili jsme si vlastní mezinárodní síť spolupracujících advokátů ve více než 80 zemí světa a jejich prostřednictvím pomáháme klientům posunout jejich podnikání za hranice České republiky,“ uvádí Petr Valent.

„Chtěl bych zdůraznit, že české výrobky i služby jsou v zahraničí velice žádané a my se snažíme, aby z této poptávky mohly těžit i malé a střední tuzemské firmy. Nabízíme jim cenově velmi dostupné poradenství a boříme mýty o tom, že zahraniční expanze je jen pro velké korporace,“ pokračuje Valent.

Rok 2023 vidí advokátní kancelář ARROWS ve znamení pokračování ekonomické nejistoty, tlaku na výdaje a omezování rodinných i firemních rozpočtů. Na druhou stranu může vzniknout spousta zajímavých investičních příležitostí a inovací, které budou mít za cíl zefektivnit a zlevnit ať již vlastní podnikání či aktivity v soukromém životě.

„Jsme rádi, že se nám v roce 2022 podařilo rozjet budějovickou pobočku, za což děkujeme především našim stávajícím klientům a rádi u nás uvítáme v novém roce nejen podnikatele, investory a inovátory, ale každého, kdo bude mít zájem vyzkoušet si moderní právní služby, které nabízí krom vlastní právní pomoci i cenné příležitosti pro firemní, popř. osobní rozvoj,“ uzavírá Petr Valent.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky arrows, advokátní kancelář, jižní čechy, české budějovice, právo, petr valent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská pobočka advokátní kanceláře Arrows děkuje klientům za spolupráci v letošním roce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.