Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice na jihu Čech mohou namrzat, na Šumavě lze čekat sněhové jazyky

Silnice v jižních Čechách jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Na některých komunikacích leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na Šumavě mohou vznikat sněhové jazyky. V kraji bude dnes podle meteorologů od dvou do pěti stupňů Celsia, povane vítr místy s nárazy až 70 kilometrů v hodině.

Ráno se teploty na jihu Čech pohybovaly od minus dvou do dvou stupňů Celsia. Silničáři nasadili na úklid většinu techniky. „Přes noc napadla vrstva nového sněhu, na Lipensku od středečního rána až 30 centimetrů. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, místy mohou namrzat, na Prachaticku a Lipensku mohou být sněhové jazyky" řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Vojtěch Fürst.

V noci bylo v kraji zataženo, sněžilo, na Šumavě vydatně, podle meteorologů napadlo 15 až 20 centimetrů sněhu. Přes den bude v kraji zataženo, na většině území občasné sněžení, v polohách pod 500 metrů i srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od minus jednoho do dvou stupňů. Vítr bude k večeru slábnout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Silnice na jihu Čech mohou namrzat, na Šumavě lze čekat sněhové jazyky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.