Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech mají nejlepší podmínky této sezony

Lyžařské areály na jihu Čech mají v posledních dnech zatím nejlepší podmínky současné sezony. Na horách je dostatek sněhu, navíc v posledních dnech ranní silné mrazy vystřídalo dopoledne a po poledni slunečné počasí. Vyplývá to z aktuálních informací ze středisek.

Ve Skiareálu Lipno jsou v provozu všechny sjezdovky, na svazích leží 110 centimetrů sněhu. "Pro naše návštěvníky připravujeme ty nejlepší podmínky. Sjezdovky jsou perfektně upravené a lanovky jedou na plný výkon. Víme, že především děti se na správnou lyžovačku těšily hodně dlouho. Teď, o jarních prázdninách, které začaly už v několika regionech, je ten pravý čas si ji pořádně užít," řekla mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Jarní prázdniny přilákaly zvýšený počet českých návštěvníků do příhraničního rakouského střediska Hochficht. "Během minulého týdne napadlo přes metr přírodního sněhu, navíc jsme intenzivně zasněžovali. Na sjezdovkám máme až 130 centimetrů sněhu a v provozu je kompletně celý skiareál s 21 kilometry sjezdovek a pochopitelně jedou všechny lanovky a vleky. Třešničkou na dortu je krásné slunečné počasí," uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Vzhledem k dostatku sněhu mohou lidé ve vyšších polohách na jihu Čech využít řadu upravených stop pro běžkaře. Jde o desítky kilometrů na Šumavě v okolí Kvildy, Modravy nebo Zadova. V blízkosti lipenské přehrady pak mohou zájemci vyrazit na trasy ve Frymburku nebo v Pasečné.

rek hj

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Lyžařské areály na jihu Čech mají nejlepší podmínky této sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.