Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči zasahují u rozsáhlého požáru kontejnerů. Uvnitř našli i zábavní pyrotechniku

Zhruba pět desítek profesionálních i dobrovolných hasičů zasahuje od odpoledne ve Studánkách na Českokrumlovsku u požáru několika lodních kontejnerů. Hasiči v našli kromě textilu také drogerii, a především zábavní pyrotechniku. Kvůli tomu je nutné zasažené kontejnery prolévat vodou. Zásah podle mluvčí hasičů Venduly Matějů potrvá ještě několik hodin.

Informaci o požáru dostali hasiči pár minut před jednou hodinou odpoledne. Na místo vyrazily profesionální jednotky z Frymburku a dobrovolné jednotky z Vyššího Brodu. „Velitel zásahu po průzkumu potvrdil požár v šesti lodních kontejnerech, které stojí v řadě těsně za sebou a jsou postavené za prodejnou textilu a dalšího smíšeného zboží,“ popsala policejní mluvčí Vendula Matějů. Mezi textilem našli hasiči v jednom z kontejnerů drogerii, a především zábavní pyrotechniku. Zasahující jednotky se proto musely ihned stáhnout a začaly kontejner ochlazovat z venku a z automobilové plošiny. 

Na místo byly povolány další jednotky a policejní pyrotechnik. Zároveň byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. „Po konzultaci s policejními pyrotechniky bylo rozhodnuto, že je nutné otevřít a vstoupit do kontejnerů a uskladněný nejen textil a drogerii, ale i pyrotechniku, prolít vodou," uvedla Matějů.

Hasiči mají na místě také dokumentační skupinu s drony a termokamerami, kterými monitorují teplotu v jednotlivých kontejnerech. Na základě teploty pak velitel rozhoduje, do kterých kontejnerů hasiče vyšle. „Zásah bude trvat zcela jistě ještě řadu hodin. Z toho důvodu přijede do Studánky ze stanice České Budějovice velitelský kontejner pro týlové zabezpečení a také mobilní stanoviště pro plnění tlakových láhví," uzavřela Matějů.

Na místě zasahuje zhruba padesát dobrovolných a profesionálních hasičů, 13 cisteren, automobilový žebřík, dva dopravní automobily a technický automobil.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky kontejner, požár, zábavní pyrotechnika, hasiči, požár, okres Český Krumlov, Vyšší Brod, Frymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahují u rozsáhlého požáru kontejnerů. Uvnitř našli i zábavní pyrotechniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.