Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 28. června 2023, 09:23
Jihočeské Pekařství Cais slaví obrovský úspěch. Jejich Chalupářský chléb dostal ocenění vynikající kvality. Uspěl totiž v národní soutěži Chléb roku 2023, navíc v rekordní konkurenci. To je spolu s třicetiletým výročím, které pekařství letos slaví, velký důvod k radosti.
Do letošního ročníku národní soutěže Chléb roku se přihlásilo rekordních 124 vzorků ze 40 pekáren. Soutěžily v hmotnostních kategoriích od 500 do 800 gramů a 900 až 1200 gramů. A právě v té vyšší kategorii uspěl Chalupářský chléb z jihočeského Pekařství Cais. Podle porotců jde o chléb vynikající kvality.
Je vyroben z kvalitní pšeničné a žitné mouky od místních dodavatelů, těsto dlouho kyne, díky čemuž má „šťavnatou konzistenci“ a je pro něj typická jedinečná kůrka sypaná kmínem.
„Z Pardubic přijíždíme nadšení, protože jsme si takový úspěch v celorepublikové konkurenci vůbec nepřipouštěli. Ocenění patří všem, kdo se za roky provozu pekárny na výrobě Chalupářského chleba podíleli a mají rádi pekařské řemeslo," uvedla za pekařství obchodní ředitelka Jana Větrovcová.
Ocenění ze soutěže Chléb roku je pomyslnou třešničkou na dortu třicetiletého výročí, které letos pekařství slaví. I přesto, že je třicet let dlouhá doba, a v pekařství, které začínalo péct ve skromných podmínkách ve Vlachově Březí, se toho mnohé změnilo, to zásadní zůstává stejné. Kvalitní suroviny, ruční zpracování a minimum strojové výroby.
V době velkopekáren a průmyslových linek to může působit jako zjevení. U Caisů si ale zakládají na tom, že každý kus pečiva je válen ručně. Žádné stroje ani „dovalovací a tvarovací“ mašiny. Na každém chlebu je veliký podíl usilovné lidské práce.
Vše je navíc plně v režii zkušených pekařů. Jsou to oni, kdo rozhodnou o tom, jestli je chléb správně nakynutý a dobře upečený. Svou roli hrají také kamenné podklady, na kterých u Caisů pečou. „Náš chleba má tak nádherně křupavou kůrku. Z ekonomického hlediska to sice není úplně výhodné, ale z hlediska kvality zásadní,” pochvaluje si pekař.
Čtvrtek, 20. května 2021, 10:59
Kvalitní suroviny, ruční zpracování a minimum strojové výroby. V době velkopekáren a průmyslových linek může působit jako zjevení. Pekařství Cais z Vlachova Březí udržuje bohatou pekařskou tradici jižních Čech. Každý den jejich pekaři uválí až...
Na celý proces pečení se budete moct podívat příště, kdy si přečtete reportáž přímo z pekárny. Do té doby si vychutnejte buď cenami ověšený Chalupářský chléb nebo jiný vynikající kus pečiva.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám