Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na nádrži Orlík u Podolska platí čtvrtý týden zákaz koupání

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku nadále platí zákaz koupání. Nařízení trvá čtvrtý týden. Nevhodná voda ke koupání je také na dalších dvou sledovaných lokalitách a to Radavě a rybníku Hejtman. Hygienici o tom dnes informovali ve zprávě o aktuálních rozborech z mimořádného měření, které se týkalo jen míst s horší jakostí vody.

„Vodu ve sledované lokalitě u Podolska na Orlíku nemůžeme ani po tomto mimořádném měření klasifikovat jinak nežli jako nebezpečnou ke koupání. Dle aktuálního rozboru jsou zde významně překročeny limitní hodnoty třetího stupně pro ukazatele sinice, chlorofyl-a, vodní květ a byla zde zjištěna snížená průhlednost. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje akutní poškození zdraví," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Zhoršila se kvalita vody na dalším místě na Orlíku na Radavě. „Podle aktuálního rozboru jsou zde výrazně překročeny hodnoty pro ukazatele sinice a chlorofyl a," řekla Kotrbová. Podobná situace je také v případě rybníku Hejtman na Jindřichohradecku, kde je navíc snížená průhlednost vody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richenza / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádrži Orlík u Podolska platí čtvrtý týden zákaz koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.