Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvalita vody v nádržích na jihu Čech je spíš horší, zlepšila se u Podolska

Kvalita vody ve sledovaných nádržích na jihu Čech je v posledních dnech spíš horší. V nádrži Orlík u Podolska na Písecku, kde platil většinu sezony zákaz koupání, se ale zlepšila. Oficiální koupací sezona skončila.

„Voda u Podolska na Orlíku dostala v tomto týdnu na pětistupňové škále trojku, která značí zhoršenou jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. U vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Po koupání proto doporučujeme osprchovat se čistou vodou," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Voda u rekreačního střediska Radava na orlické přehradě je nevhodná ke koupání. Výrazně je překročená hodnota pro ukazatele sinice a chlorofylu-a. Stejně nevhodná ke koupání je voda ve Staňkovském rybníce na Jindřichohradecku a v sousedním rybníce Hejtman. Hygienici udělali mimořádné odběry na dvou místech u lipenského jezera. Voda v Černé v Pošumaví i ta v Lipně nad Vltavou má zhoršenou jakost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v nádržích na jihu Čech je spíš horší, zlepšila se u Podolska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.