Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Smartwings příští rok z Budějc létat nebudou. Čedok už sehnal jiného dopravce

Nejsou to ani dva měsíce, co z českobudějovického letiště odlétlo s lidmi na dovolenou první letadlo společnosti Smartwings. Příští rok už tomu tak ale nebude. Aerolinky totiž oznámily, že v nadcházející sezoně budou létat jen z pražského, brněnského a ostravského letiště. To by mohla být pro letiště v Plané u Českých Budějovic velká komplikace. Podle cestovní kanceláře Čedok se ale nic nemění a pro lety z menších letišť už má společnost jiného dopravce.

Informaci o rozhodnutí společnosti Smartwings přinesla Mladá Fronta DNES. „Společnost Smartwings bude v příští letní sezoně provozovat lety ze tří českých letišť – z Prahy, Brna a Ostravy, tedy z letišť, kde má společnost dlouhodobě základny včetně technicko-provozního zázemí a pro společnost provozování letů z těchto letišť dává větší ekonomický smysl,“ řekla deníku mluvčí dopravce Vladimíra Dufková.

Změna se tak dotkne například letiště v Karlových Varech, Pardubicích a v Českých Budějovicích. Právě z Budějc začala letadla společnosti odlétat teprve v letošním roce. První let se uskutečnil 2. srpna do turecké Antalye. 

Jsem šťastný jako blecha, hlásil pilot na prvním letu z budějckého letiště. Tleskalo se při vzletu i přistání

Ve středu večer odletělo z budějckého letiště první letadlo s turisty, kteří zamířili na dovolenou do Turecka. Přílet a odlet letadla sledovaly na letišti a v jeho okolí stovky lidí. Jak to ale vypadalo na palubě?

Dovolené z letiště v Plané u krajského města nabízí Cestovní kancelář Čedok. Podle mluvčí společnosti Kateřiny Pavlíkové se oznámení nabídky destinací a zájezdů na léto 2024 nijak nedotkne. „V tuto chvíli už máme pro naprostou většinu chystaných destinací z menších regionálních letišť na příští léto zajištěného jiného dopravce. Spolupracujeme v rámci skupiny s různými leteckými společnostmi a odlety z Českých Budějovic, Pardubic i z Karlových Varů klientům budeme nabízet i v další letní sezóně, first minute rezervace pokračují," řekla dnes ráno redakci Pavlíková.

Kancelář nabízí v letošním roce dovolené do Turecka a Řecka. Vzhledem k zájmu, který byl podle ředitele Čedoku Stanislava Zemana rekordní, přidala společnost na příští léto dovolené v Bulharsku a Tunisku. Novinkou z minulého týdne je potom zařazení zimních dovolených v egyptském letovisku Taba na Sinajském poloostrově. První let Airbusem A320 odstartuje z dráhy v Plané už 2. února 2024. Létat se má podle Pavlíkové každý týden až do poloviny května. 

Čedok přidal na zimu další destinaci. Z Budějc se bude nově létat do Egypta

Od letošního léta mohou lidé vyrazit na dovolenou z českobudějovického letiště. Mezi prvními destinacemi, kam se z jihu Čech létá, bylo Turecko a Řecko. Cestovní kancelář Čedok později přidala další destinace a nyní přichází s další novinkou. Od...

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky letiště, Letiště České Budějovice, Čedok, Smartwings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smartwings příští rok z Budějc létat nebudou. Čedok už sehnal jiného dopravce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.