Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Comeback, který dává smysl. I tak ohodnotili fanoušci Motoru návrat Budvaru do Budvar arény

PR článek

Jako obnovená tradice by se dal popsat návrat Budějovického Budvaru do chrámu budějického hokeje – Budvar arény. Pivo z národního pivovaru se na zimní stadion vrací po třech sezónách, kdy jej lidé mohli zakoupit pouze ve venkovních stáncích. Od letošní sezóny je ale znovu k dostání i na všech vnitřních výčepech.

Psal se rok 2020 a Motor se po vydařené sezóně znovu probojoval do nejvyšší české hokejové soutěže. S otevřenými branami extraligy se však zavřely dveře pro Budějovický Budvar, který byl do té doby tradičním pivem budějckého hokeje. Až na několik výjimek totiž musely všechny české hokejové kluby při domácích zápasech vytáčet pivo z pivovaru Radegast, hlavního partnera celé extraligy.

Změna podmínek a návrat Budvaru

Před zahájením letošní sezóny se ale podmínky změnily a kluby se mohly samy rozhodnout, jestli budou nadále čepovat Radegast, nebo si zvolí jiného dodavatele. V Budějcích byla volba jasná a vedení hokejového Motoru se s národním pivovarem dohodlo hned na tříleté spolupráci.

„Jsme více než potěšeni, že můžeme navázat na vynuceně přerušenou spolupráci dvou významných českobudějovických značek. Finanční prostředky, které hokejový klub Motor ze spolupráce získá, jsou pro nás samozřejmě velmi důležité. Umožní nám být více konkurenceschopnými ve velmi kvalitní soutěži a nabídnout fanouškům mnoho skvělých hokejových bitev s vítězným koncem. Ale snad ještě víc pro nás Budějčáky je to, že se do Budvar arény opět vrátí skvělé budějovické pivo, poctivě a s láskou uvařené v Budvaru,“ okomentoval návrat Budvaru do Budvar arény generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

„Konečně skončilo nesmyslné období, kdy se v Budvar aréně točilo pivo ze severní Moravy. Vždy jsme to brali jako dočasnou daň za to, že se v našem městě opět hraje extraliga, kterou si Budějce rozhodně zaslouží. Jsem rád, že se můžeme opět navrátit k plnohodnotné a dlouhodobé spolupráci a přeji Motoru dlouhou šňůru úspěchů,“ doplnil generální ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Budvar k našemu hokeji patří

Comeback Budvaru do výčepů uvnitř zimního stadionu potěšil kromě vedení Motoru a národního pivovaru i většinu fanoušků. „Jsme skalní fandové Motoru i Budvaru, v minulých sezónách jsme ale museli při zápase chodit ven nebo do restaurace, kde se Budvar směl vytáčet. Teď je to ale určitě mnohem pohodlnější. Na pivu z Budvaru jsem vyrostl, takže mě jeho návrat do Budvar arény opravdu potěšil,“ podotkl během druhého domácího zápasu sezóny z Hradcem Králové fanoušek Martin, který si od výčepu odnášel hned tři vratné kelímky s Budvarem Redix.

Ještě pár minut před úvodním vhazováním se před výčepem tvořila dlouhá fronta. A právě kvůli velké výtoči a nárokům na rychlost obsluhy dává při hokejových zápasech v Budvar aréně smysl právě Redix, který se má správně točit na jeden zátah. Ale aby národní pivovar potěšil všechny pivaře, na jednom z kohoutů v bufetu sektoru D přibyl od konce září do nabídky také Budvar výčepní.

Různé chutě, jeden pivovar

„Mně osobně chutná Redix víc než Budvar výčepní. Ale ať už se tu bude točit jakékoli pivo z Budvaru, je dobře, že už tu není žádný cizí pivovar. Budvar do naší arény prostě patří, jiné pivo mi tady nedává smysl,“ zdůraznil další z motoráckých fanoušků Martin Pecha a jeho kamarádi, se kterými před zápasem postával v bufetu u jednoho z kulatých stolků s logem národního pivovaru, mu s pivem v ruce dali jednohlasně za pravdu.

A proč se uvnitř Budvar arény čepují právě Budvar Redix a Budvar výčepní? Odpověď je prostá. Podle zákona se totiž na jakékoli veřejně přístupné sportovní akci nesmí vytáčet pivo, které svým obsahem alkoholu přesahuje hranici 4,3 procenta. Ovšem ani příznivci piva s vyšší stupňovitostí nemusejí zoufat. Ve venkovních bufetech je totiž kromě výčepního Budvaru k dostání také Budvar Originál.

Budvar Redix

Redix je hořké, osvěžující pivo s mandarinkovým odstínem barvy a silným peprným dozníváním. Za jeho vznikem stojí létající sládek Budvaru Aleš Dvořák a sládek minipivovaru Cobolis Pavel Palouš, kteří jej původně uvařili jako limitovanou edici „Společné z Budvaru“. Díky pozitivnímu ohlasu ale Budějovický Budvar toto pivo zařadil před dvěma lety do své stálé nabídky a nově mu začal říkat Redix. Název je příhodný, jednou ze surovin, z nichž se pivo vyrábí, je totiž slad s názvem Red X.

Obs. Alk.: 4,0 % obj., Hořkost: 28 IBU, Barva: 14 EBC, Slad: Český světlý, Red X, Chmel: Polaris (čtyřikrát chmeleno)

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, budvar, budvar aréna, pivo, sport, hokej, motor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Comeback, který dává smysl. I tak ohodnotili fanoušci Motoru návrat Budvaru do Budvar arény  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.