Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Budějovice 2028 hledají ředitele. Bude mít na starost projekty spojené s EHMK

Zapsaný ústav Budějovice 2028 hledá ředitele. Ten bude mít na starost realizaci kulturních a uměleckých projektů a zapojování obyvatel do projektu Evropské hlavní město kultury, kterým se pro rok 2028 staly České Budějovice.

V roce 2028 budou České Budějovice Evropským hlavním městem kultury (EHMK). Kvůli tomu byl v letošním roce založen zapsaný ústav Budějovice 2028, který bude mít aktivity spojené s titulem na starost. Nyní se hledá ředitel, který zapsaný ústav povede. 

„Ředitel nebo ředitelka bude zodpovědný za nastavení strategie implementace titulu EHMK a jeho řízení. Kromě vedení samotného ústavu bude zodpovědný za tvorbu prostředí, ve kterém bude tým a partnerské organizace realizovat plány z přihlášky a tvořit inovativní program vysoké umělecké kvality. Ten má za cíl přilákat návštěvníky z celé České republiky a Evropy a dlouhodobě přispívat k zvýšení kvality života ve městě a Jihočeském kraji,“ uvedli na webových stránkách zástupci ústavu.

Uchazeči by měli mít podle požadavků například zkušenosti v oblasti kultury a také s vedením organizace, s tvorbou koncepčních a strategických dokumentů a jejich naplňováním, kulturní přehled, organizační a manažerské schopnosti. Vítěz výběrového řízení získá práci na plný úvazek, kancelář v historickém centru Českých Budějovic, pět týdnů dovolené a měsíční plat 60 až 70 tisíc korun. Uzávěrka přihlášek je 16. října.

„Vybrat kvalitního lídra týmu je jedním z prvních důležitých a předem naplánovaných kroků, které je nutné na začátku několikaleté cesty za titulem Evropského hlavního města kultury udělat,“ uvedla primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Podle Evy Fichtnerové, která je vedením ústavu současně pověřena, běží vše podle plánu. „Přes léto jsme s týmem připravovali organizační strukturu ústavu a popisy jednotlivých pracovních pozic. Závazky a plány na příští roky, které jsme popsali v Bid Booku, nyní překlápíme do reality. Jedním z důležitých kroků je právě vypsání výběrového řízení na ředitele celé organizace. Naším cílem je co největší transparentnost,” říká Fichtnerová.

Výběrové řízení bude vícekolové. O postupu kandidátů z prvního kola rozhodne výběrová komise. Následovat bude ústní pohovor a případně třetí kolo výběrového řízení.

Co pro Budějce znamená titul Evropského hlavního města kultury? Zvýší atraktivitu města, míní zástupci zapsaného ústavu

Titul Evropské hlavní město kultury přináší příležitost pro zlepšení kvality života ve městě a regionu. Má přinést investice do infrastruktury, nové pracovní příležitosti nebo rozšířit nabídky škol a univerzity o kreativní vzdělání. Titul má...

Hlavním tématem: Permakultura

Hlavním tématem českobudějovické přihlášky je permakultura, která má představovat trvale udržitelný rozvoj kultury. „Úkolem zapsaného ústavu je tvorba tohoto prostředí skrze realizaci programu, zapojení veřejnosti, rozvoj lidských kapacit v kulturním a kreativním sektoru a tvorba mezioborových spoluprací. Klíčovým je pro tento účel napojení zapsaného ústavu i jihočeského kulturního a kreativního sektoru na evropské sítě, organizace a partnerská města," uvádí na webu zástupci ústavu.

Díky titulu si město sáhne na více než 750 milionů korun, které budou investování do připravených projektů. „Součástí přihlášky je 46 projektů, které přispívají k aktivnímu zapojení obyvatel a komunit do veřejného života, zlepšují kvalitu veřejného prostoru, přinášejí do veřejné debaty zásadní témata, jako jsou otázky životního prostředí, duševního zdraví nebo rovných práv, a zároveň přináší jedinečné umělecké zážitky,“ popsala před časem kreativní ředitelka Anna Hořejší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Balek

Štítky Evropské hlavní město kultury, EHMK, 2028, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice 2028 hledají ředitele. Bude mít na starost projekty spojené s EHMK  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.