Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté už mají pod zámkem nebezpečného uprchlíka, který v minulosti seděl za krádeže i napadení

, aktualizováno 6. října 2023, 9:00

Pětačtyřicetiletý Václav N. utekl ve středu z areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany, kde má soudem nařízenou ústavní léčbu. V oficiální pátrací relaci policie překvapivě neuváděla, že jde o nebezpečného pachatele, který byl v minulosti trestán za krádeže i napadení. Jeho jméno bylo dokonce spojováno i s případem vraždy stopařky na Písecku, kde má muž trvalé bydliště. Z tohoto hrůzného činu jej obvinil kamarád, soudy mu ale neuvěřily. Útěkáře již policisté zadrželi.

„Hledaný muž se 4. října nevrátil z povolené vycházky po areálu psychiatrické léčebny v Dobřanech, kde má soudem nařízenou ochrannou ústavní léčbu. Hledaný má vazby na Jihočeský kraj a je předpoklad, že by se tam mohl pohybovat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Trvalé bydliště má muž v Písku, proto se policie domnívala, že se mohl vydat právě tam. Nakonec se ho podařilo ve čtvrtek večer zadržet v Plzni.

Policie při zveřejnění informací o hledaném muži uváděla, že není nebezpečný. Dříve byl však velmi známou postavou jihočeského podsvětí. Kradl i byl potrestán za napadení. V roce 2002 otřásl Píseckem případ brutální vraždy šestnáctileté stopařky, kterou její vrah bodl do srdce a její nahé tělo odhodil v lese. Z vraždy byl nakonec obviněn Pavel Záruba a od soudu odešel s trestem ve výši 20 let. Nikdy se nepřiznal. Když žádal v roce 2015 o obnovení řízení, hodil vinu na svého bývalého kamaráda Václava N. Soudy mu ale neuvěřily. Záruba byl před vraždou odsouzen na 3,5 roku vězení kvůli znásilnění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Psychiatrická nemocnice, nemocnice Dobřany, uprchl pacient, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté už mají pod zámkem nebezpečného uprchlíka, který v minulosti seděl za krádeže i napadení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.