Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cyklostezku u Slavie město brzy uzavře. Čeká se na semafory

Rekonstrukce Kulturního domu Slavie je v plném proudu. Tento týden proto mělo dojít k uzavření cyklostezky vedoucí do Parku Dukelská. Kvůli semaforům, kterými město plánuje osadit nedaleký přechod pro chodce, se ale akce posunula. Cyklostezka by tak měla být neprůjezdná až od příštího týdne.

K plánovanému uzavření cyklostezky u Kulturního domu Slavie mělo dojít ve středu 4. října. Nakonec se ale termín podle náměstka primátorky Petra Maroše (ODS) posunul. „Nechtěli jsme cyklostezku uzavřít bez dostatečného dopravního opatření. Protože jsme se s policií dohodli, že přechod u křižovatky Lidické a Dukelské osadíme pro bezpečnost chodců semafory, museli jsme počkat, až se místo připojí k elektřině. Nyní to vypadá, že bude cyklostezka uzavřena od 11. října,“ řekl redakci.

Kromě nových semaforů dojde k zjednosměrnění ulice Dukelská mezi Lidickou třídou a ulicí Alšova, a z Lidické třídy bude do Dukelské umožněn pouze vjezd. Uzavírka potrvá zhruba rok.

Rekonstrukce Slavie uzavře na rok cyklostezku. Na hlavní silnici chce dát město semafory

Zhruba dva a půl měsíce už se pracuje na rekonstrukci Kulturního domu Slavie. Kvůli plánovaným úpravám musí lidé od října počítat s roční uzavírkou cyklostezky a podchodu, které vedou do nedávno zrekonstruovaného Parku Dukelská. Město chce také...

Trasa se uzavírá jednak kvůli stavebním pracím na Slavii, ale také kvůli plánovanému budování náplavky na Zátkově nábřeží. Práce na rekonstrukci kulturního domu jdou podle Maroše zatím podle plánu. „Měli jsme tam v týdnu velký kontrolní den a zatím vše vypadá v pořádku. Samozřejmě jsou tam drobné snahy o prodlužování, protože se tam samozřejmě objevují nějaké věci, ale zatím jsme se vždy domluvili,“ uvedl náměstek primátorky.

Za zdržení prací může například chodba, kterou dělníci během prací objevili, a o jejíž existenci nikdo nevěděl. Práce zdrželo hlavně odstranění vzduchotechniky, která tam měla být umístěna. Informoval o tom server iDnes.cz.

Rekonstrukce Slavie má být hotová do konce roku 2024. Celkové náklady jsou téměř 750 milionů korun, z toho 177 milionů uhradí dotace z ministerstva kultury. Podmínkou získání dotace je ale dokončení v termínu, a také minimálně pětileté fungování Slavie jako veřejně prospěšné instituce bez komerčního využití.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky uzavírka, doprava, cyklostezka, KD Slavie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezku u Slavie město brzy uzavře. Čeká se na semafory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.