Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město zlikvidovalo černou skládku. Náklady bude po viníkovi vymáhat

Nelegální skládku, kterou založil jeden z obyvatel Pivovarské ulice v Českých Budějovicích, nechalo město odstranit. Náklady ale bude po viníkovi vymáhat. Ročně vyjde město likvidace černých skládek na několik milionů korun.

Starý nábytek, matrace a pytle s odpadky. To všechno našli na začátku týdne obyvatelé Pivovarské ulice v Českých Budějovicích před jedním z tamních domů. Černou skládku tam podle města založila „známá osoba“. Podle vyjádření radnice navíc nešlo o první případ. „Tohle už je opravdu za hranou a viníka poženeme k odpovědnosti. Lidé zkrátka nedodržují základní pravidla slušného chování. Peníze bychom mohli použít třeba na opravu komunikací nebo vybudování dětského hřiště, ale to by se jednotlivci museli chovat úplně jinak,“ komentoval prostřednictvím městského Facebooku náměstek primátorky Michal Šebek (ODS).

O černou skládku se během dnešního dne postarala společnost FCC. Podle vedoucího oddělení vnějších vztahů budějckého magistrátu Petra Lamače budou náklady na odstranění skládky vymáhány po viníkovi. Jeho totožnost městská policie díky svědctví zná. 

Nejde ale i jedinou černou skládku, kterou město likviduje. V loňském roce bylo z těchto míst odvezeno 287 tun odpadu, město za to zaplatilo 5,3 milionu korun. Údaje z letošního roku ukazují ke konci srpna na 260 tun odpadu a náklady 3,7 milionu korun z městského rozpočtu.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky odpad, černá skládka, české budějovice, fcc české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zlikvidovalo černou skládku. Náklady bude po viníkovi vymáhat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.