Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Některé lipenské hotely jsou na říjnový sváteční víkend vyprodané

Některé hotely kolem lipenského jezera jsou na podzimní prázdniny od 26. do 29. října vyprodané. V jiných ještě zbývají dvě třetiny míst, ale rychle mizí rodinné pokoje. Někteří majitelé apartmánů je mají na zmíněný víkend obsazené již z poloviny, což považují za výjimečné.

Hotel Resort Relax Dolní Vltavice, kde je 161 lůžek v 61 pokojích, má poslední říjnový víkend plno. „Svátek vychází na sobotu, ale i tak už ve čtvrtek, což je nestandardní, nám najíždí víc jak polovina a pátek a sobota jsou vyprodané. Jakmile je prodloužený víkend, lidé to bookují a využívají možnosti, i když si musí vzít den dovolené," řekl ředitel hotelu Miroslav Magerstein.

Firma Lipno Servis má nyní stejný počet rezervací na sváteční víkend jako loňský rok, a to jak do hotelu Element, tak do apartmánů. Obsazeno je téměř ze 30 procent. „Volné kapacity tedy ještě jsou, ale čím více se prázdniny budou blížit, tím více bude volného místa ubývat. I letos se projevuje trend, rezervovat vše na poslední chvíli. Zvláště u rodinných pokojů doporučujeme zvážit rezervaci už nyní. Ty bývají vyprodané jako jedny z prvních. Na zimní prázdniny se už rezervují skalní fanoušci," řekl Jiří Gruntorád z marketingu Lipno Servisu. V hotelu Element je 96 pokojů a asi 300 lůžek.

Nadprůměrný zájem za celý říjen eviduje Jiří Falout, který provozuje v Lipně nad Vltavou 36 apartmánů a ve Frymburku hotel Vltava s 26 pokoji. Rezervací v apartmánech je meziročně o třetinu víc. „Minulé svátky, toho 28. září, byly plné skoro jako o prázdninách. Příští týden mám dvě třetiny hotelu obsazené a 26. až 29. října teď taky dvě třetiny, to jsou neskutečné věci. Takto na konci října jsou víkendy (plné) jako v červenci a srpnu. Apartmány jsou na prodloužený víkend plné z poloviny a ještě se to zvýší. Je to naprosto výjimečné, něco podobného jsem nezažil," řekl Falout.

Jak dodal, víkend 21. a 22. října jsou apartmány obsazené ze dvou třetin. Na poslední říjnový víkend si pokoje zamlouvají většinou Češi. Zájem je už také o týdenní pobyty v listopadu, doplnil Falout. Ubytování letos zdražil proti loňsku asi o pět až sedm procent. Všiml si, že lidé letos méně kupují suvenýry a méně utrácejí za služby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hotely, rekreace, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé lipenské hotely jsou na říjnový sváteční víkend vyprodané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.