Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lávka u Stromovky je opravená. Od pátku ji mohou využívat lidé

O více než dva týdny dříve se podařilo dokončit opravu lávku do Stromovky vedoucí přes silnici I/3 na výjezdu z Českých Budějovic. A to i přes komplikace, které se v průběhu prací objevily. Rekonstrukce stála město přes jeden milion korun včetně DPH.

Rekonstrukce začala 25. září a podle původních předpokladů měla být dokončena 13. listopadu. Podle náměstka primátorky Michala Šebka (ODS) se ale práce podařilo dokončit dřív a bude tak možné lávku otevřít pro veřejnost už tento pátek 27. října. 

Rekonstrukce zahrnovala výměnu přímopochozí izolace, výměnu flexibilních mostních závěrů za nové povrchové s jednoduchým těsněním spáry včetně osazení příčných drenáží.

V průběhu prací bylo zjištěno, že je potřeba sanovat podkladní betonové vrstvy, které nedostatečně chránily ocelovou výztuž. „I toto zhotovitel zvládl nad očekávání, i když jsme se toho v počátku obávali z důvodu možného prodloužení realizace, což se ale nestalo. Zkušenosti z této lávky zároveň využijeme a uplatníme při rekonstrukci a správě dalších lávek ve městě,“ uvedla vedoucí oddělení správy komunikací Štěpánka Bednářová.

Oprava lávky vyšla i s DPH na zhruba jeden milion korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky město, české budějovice, lávka, stromovka, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka u Stromovky je opravená. Od pátku ji mohou využívat lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.