Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Českobudějovickém adventu vystoupí Marie Rottrová. Stavba kluziště začne v pátek

Něco málo přes dva týdny zbývá do startu letošního Českobudějovického adventu. Pořadatel, kterým je agentura Art4promotion, i letos slibuje nabitý kulturní program. Na podiu na náměstí Přemysla Otakara II. vystoupí například Marie Rottrová nebo Yvetta Simonová. Novinkou pak bude silvestrovský program a Novoroční koncert.

Českobudějovický advent odstartuje na náměstí Přemysla Otakara II. už 18. listopadu. Necelých deset dní poté začíná také kulturní program, který bude podle pořadatelské agentury Art4promotion nabitý.

„Bezesporu nejzářivějším adventním hostem se stane první dáma českého soulu Marie Rottrová, který vystoupí 1. prosince. V programu se můžete těšit i na legendární duo Kamélie, zpěvačky Yvettu Simonovou nebo Petru Černockou,“ prozradila jednatelka společnosti Lenka Střítecká.

Letošní novinkou bude program na Silvestra, kdy vystoupí kapely Wiliam a One Spirit, nebo Novoroční koncert. K němu zatím pořadatelé bližší informace nesdělili.

Podle programu nebude chybět tradiční přílet anděla. Víkendová odpoledne budou pro děti připravena divadelní představení a promítání pohádek. Každé pondělí bude od 17 hodin připraven workshop s názvem „Ochutnejte kouzlo Vánoc“, na které si mohou lidé přijít pro vánoční rady a recepty. „Vždy v pondělí od 19 hodin je připraven živý koncert. Čtvrtky budou „Pro dobrou věc“ a odpolední čas bude věnován charitativním tématům a projektům,“ doplnila Střítecká.

Nové stánky na adventní městečko vyrábí v Jílovicích. Za tři týdny budou hotové

Čtrnáct dní potrvá stavba vánočního městečka pro letošní ročník Českobudějovického adventu. Připraveno je hned několik novinek. Tou největší budou úplně nové adventní stánky, které se vyrábí v Jílovicích na Českobudějovicku.

Stavba kluziště začne už v pátek

Pro letošní adventní trhy nechali organizátoři vyrobit nové stánky z dřeva z Novohradských hor. Jejich příprava by měla v následujících dnech finišovat. Už tento pátek začne podle Střítecké stavba kluziště kolem kašny.

Fungovat bude až do 6. ledna každý den od 10 do 21 hodin. Vstup bude i letos zdarma. „Na Silvestra a na Nový rok se navíc bude bruslit s živým hudebně zábavným programem. Pozadu s novinkami nezůstane ani půjčovna bruslí, která bude otevřena denně ve stejných časech jako kluziště a bude kompletně nově vybavena od bruslí až po odrážedla a helmy pro děti,“ doplnili organizátoři.

Informace o vánočním stromečku město zatím nezveřejnilo. Tisková mluvčí Jitka Brůha Welzlová dnes pouze redakci řekla, že bude na náměstí přivezen 17. listopadu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Art4promotion

Štítky Českobudějovický advent, kultura, Marie Rottrová, kluziště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českobudějovickém adventu vystoupí Marie Rottrová. Stavba kluziště začne v pátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.